Toen ik op kamers zat, wilde ik mijn huisgenoten graag verrassen met een lekker gerecht. Ik was dol op de chili con carne van mijn moeder, maar ik wist niet hoe ik het moest maken. Een verlossend mailtje van mijn moeder met het recept leidde uiteindelijk tot een gezellig en heerlijk diner met mijn huisgenoten.
Het recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
- Een pond gehakt
- Drie dikke uien
- Twee kleuren paprika’s
- Een prei
- Enkele teentjes knoflook (hoeveelheid bepalen naar smaak)
- Een blik bruine bonen van een liter
- Een kleiner blik witte bonen in tomatensaus
- Klein blikje tomatenpuree
- Stokbrood
Benodigdheden
- Een (wok)pan
- Roerhout
- Snijmesje
- Snijplankje
Bereidingswijze
Zet de (wok)pan op het vuur en laat deze even opwarmen. Schenk een beetje olie op de bodem van de pan en leg het gehakt erin. Bak het gehakt vervolgens goudbruin. Af en toe even roeren.
Neem het snijplankje en het snijmesje. Snijd de uien en doe deze hierna bij het gehakt. Ditzelfde geldt voor de paprika’s en de prei. Laat het geheel goed smoren en roer het af en toe even door. Er mag ook knoflook bij. Bepaal aan de hand van je eigen smaak hoeveel knoflook je gebruikt.
Neem nu de blikken met de bonen erbij. Als eerste mag het blik bruine bonen bij het gehakt en de groenten. Pas erop dat niet al het vocht van de bruine bonen bij het gerecht wordt geschonken. Als het gerecht niet vochtig genoeg is, kan er wel nog wat van het vocht bij worden geschonken. Vervolgens mag de inhoud van het blik met de witte bonen in tomatensaus bij het gerecht worden gevoegd (dit mag er wel volledig in). Voeg tot slot het kleine bliktje met tomatenpuree toe. Roer het geheel goed door.
Snijd tot slot het stokbrood in kleine stukjes. Het brood kan eventueel warm gemaakt worden. Serveer het brood in een kom, zodat iedereen zelf wat kan pakken.
Het gerecht kan in kommetjes of in soepborden geserveerd worden. Het kan zowel met mes en vork als met een lepel gegeten worden.
Veel succes met koken en laat het vervolgens goed smaken!