Zin in een stedentrip binnen Europa? Kies voor Parijs! Beklim de Eiffeltoren of de Tour Montparnasse, slenter door de winkelstraatjes van St. Germain en Rue Mouffetard en eet de lekkerste ijsjes en crêpes.

Bekijk Parijs van bovenaf

Voor een mooi overzicht over de stad, kun je natuurlijk de Eiffeltoren beklimmen. Vanaf de derde verdieping kun je Parijs maar liefst vanaf 276,13 meterhoogte bekijken. Om daar te komen, moet je wel de lift nemen. Je kunt vervolgens nog enkele trappen nemen om vanaf een platform uit te kijken over de stad der liefde. Ben je niet zo van de hoogtes, dan kun je ook de trap nemen naar de eerste en/of tweede verdieping van de Eiffeltoren.

""

Een heel ander uitzicht over de stad heb je als je de Tour Montparnasse omhoog gaat. In deze toren ga je middels een lift binnen 40 seconden naar de 56e verdieping. Je kunt van minder hoog kijken dan vanaf de Eiffeltoren, want de Tour Montparnasse reikt ‘slechts’ tot 210 meter. Het uitzicht is echter groots: je kunt naar alle kanten kijken en ziet natuurlijk ook de Eiffeltoren, hét kenmerk van Parijs.

Leuke wijken

Zin in een terrasje, om te shoppen of trek in een lekker ijsje? Ga dan naar de gezellige wijken St. Germain en Quartier Latin. Hier vind je leuke boetiekjes en de ijsjes en crêpes zijn goed betaalbaar, in tegenstelling tot op meer toeristische plekken in Parijs.

Parken

Als je even rustig wilt bijkomen van alle stadse drukte, kun je prima terecht in het mooie park Jardin des Plants. Je kunt er niet alleen prima wandelen, ook kun je er genieten van prachtige planten en bloemen. Bovendien bevinden zich rondom het park verschillende musea, kassen en is er een leuke dierentuin.
Jardin du Luxembourg is eveneens een gezellig park, waar zich bovendien een ruime speeltuin voor de kinderen in bevindt. Daaromheen is genoeg gras om heerlijk te liggen, maar er zijn ook zitjes. Op zonnige dagen wordt er steevast jeu de boule gespeeld in dit park. 

Mooi om te zien

Parijs beschikt over veel mooie gebouwen om te bezichtigen, zowel van binnen als van buiten. Zo is er natuurlijk de Notre Dame, maar ook Hotel de Ville, het Pantheon en de mooie, grote Nationale Bibliotheek. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in