Altijd al eens zelf een cake willen maken en het internet afgezocht naar een goed recept, maar tevergeefs? Dan is dit recept wat je zoekt. Het is eenvoudig te bereiden en een streling voor de smaakpapillen.
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 150 gram kristalsuiker
- 150 gram tarwebloem voor patisserie
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
Bereidingswijze
- Weeg de boter, kristalsuiker en tarwebloem af. Als boter gebruik je het best Solo voor een uitstekende smaak.
- Doe de boter in een vuurvaste kom en laat de boter dan smelten in een microgolfoven.
- Voeg de kristalsuiker bij de gesmolten boter en klop dit geheel, tot de suiker is gesmolten in de boter.
- Zeef de bloem in de kom met het mengsel. Dit zeven voorkomt de vorming van klonten. Het kan ook zonder zeven, maar dan moet je heel goed kloppen!
- Voeg een zakje vanillesuiker toe.
- Toevoegen van de eieren kan op twee verschillende manieren. De eerste manier is simpelweg de drie eieren, zowel eiwit als dooier, toevoegen. De tweede manier, en misschien wel de meest aan te raden manier, is het stijf kloppen van het eiwit van de drie eieren. De dooiers meteen toevoegen en het opgeklopte eiwit voorzichtig toevoegen met een spatel, en zachtjes mengen, dit doe je door te mixen langs de randen. Hierdoor verkrijg je een luchtige cake.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smeer de cakevorm in met boter. Hiervoor raad ik Becel aan, maar dat hoeft uiteraard niet. Strooi dan ook een beetje bloem in de bakvorm zodat de cake niet aan je bakvorm zal vastkleven.
- Breng dan de deeg in de bakvorm over en bak in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 30 à 45 minuten.
- Controleer daarna met een dun mes – steek met het mes in de cake – : als er niets meer blijft kleven aan het mes is de cake gaar. Haal dan de cake uit zijn vorm en laat afkoelen op een rooster.
Tips
Een goede bereidingstip is op dezelfde wijze, maar dan met appels. Boter de platte bakvorm, die je bij de oven zelf hebt, in en strooi een beetje bloem erin. Doe het deeg erin en leg fijne gesneden schijfjes appel erop – een beetje als een taart. Het is zeker aan te raden en heel erg lekker!
Smakelijk!