Het is vrij eenvoudig om gezond te eten zonder al te veel geld uit te geven. Door het gebruik van goedkope groenten, ingeblikt fruit en soep en pasta is het mogelijk om met een beperkt budget toch een gezonde, goed vullende maaltijd op tafel te zetten.

Mogelijkheden om gezond te eten zonder veel geld uit te geven

Is het mogelijk om gezond te eten en toch rekening te houden met een budget? Hoe zorg je er voordat je, zonder veel geld uit te geven, toch gezond kan eten? Dit is mogelijk, er zijn technieken die ervoor kunnen zorgen dat je gezond eet zonder dat je boodschappenbudget de lucht in stijgt. Er zijn een aantal producten die je kan kopen en veel gezonde producten zijn niet duur. Het kan zelfs mogelijk zijn om voor een aantal euro’s een gezonde maaltijd te creëren.

Enkele goedkope groenten

Als je op zoek bent naar gezond eten kun je kiezen voor bijvoorbeeld maïs of komkommer. Dit zijn goedkope groenten en er is bijna altijd voldoende aanwezig. Je kunt ook veel variëren met goedkope vissoorten, aardappels en andere producten die voor een lage prijs te koop zijn en zorgen voor een gezonde vulling. Daarnaast is soep ook een relatief goedkope en gezonde maaltijd. Je kunt soep goedkoop kopen als basisproduct en een aantal producten toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld noodles gebruiken en diverse groenten als maïs, ui of wortelen. Zo krijg je toch een machtige maaltijd voor weinig geld. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kun je altijd nog wat brood eten voor bij de soep.

Fruitsoorten

Ingeblikte fruitsoorten zijn een goedkope vorm van gezond eten. Daarnaast zijn veel fruitsoorten doorgaans relatief goedkoop. De prijs van fruit is namelijk seizoensgebonden. Dit zorgt ervoor dat je soms tegen lage prijzen een grote hoeveelheid fruit kan kopen. Ook is het mogelijk om veel fruit in te slaan bij de fruitteler zelf. Dit erg veel geld besparen.

Pasta

Pasta is een van de goedkoopste producten die te vinden is in een supermarkt. Er zijn ook vele sauzen te vinden tegen lage prijzen en het is eenvoudig in te vriezen. Daarnaast kun je met tomatenpuree zelf een goedkope saus maken. Pasta heeft ook vele mogelijkheden kijkend naar de gerechten die je er mee kan maken. Zo kun je een pasta met tonijn maken of een spaghetti bolognese en kun je zelfs een pastasalade maken die je koud op eet. Dit is perfect te combineren met fruit. Verder is het gebruik van eieren en tomaten een relatief goedkope aanvulling op je maaltijd. Pasta als basis zorgt voor een complete maaltijd die over het algemeen zeer goed vult en, met de juiste ingrediënten, bijdraagt aan een gezonde maaltijd.

Conclusie

Dit zijn een aantal manieren om gezond te eten met een klein budget. Er zijn genoeg fruit en groentesoorten die relatief goedkoop zijn. Hierdoor is het eenvoudig om voor een paar euro een gedegen maaltijd op tafel te zetten waar je vol van raakt. Het is ook relatief eenvoudig om met een laag budget te winkelen. Het enige wat je moet doen is zoeken naar lage prijzen en kijken bij welke winkel de producten het goedkoopst zijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in