Lasagne is een Italiaanse ovenschotel die gemaakt wordt met dunne pastabladen van zo'n 10 bij 15 centimeter. De hoofdingrediënten zijn gehakt, uien en kaas.

Lasagna (voor 4 personen)

In het Nederlands zeggen we lasagna en noemen wij die bladen lasagnabladen. In Italië worden ze lasagne genoemd omdat het meervoud is. Ook de ovenschoten lasagna wordt in het Italiaans 'lasagne al forno' genoemd wat betekent: 'bladen uit de oven'.

Er zijn vele soorten varianten van lasagna. Hier het recept voor een lasagna met gehakt en verse groenten. Als je niet zoveel tijd hebt kun je ook een Italiaans groentepakket gebruiken.

Voorbereidingstijd: 30 minuten met verse groenten
Baktijd in de oven: 40 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 100 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 75 gram taugé
  • 1 pakje lasagna bolognaise (saus en bladen)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een klontje boter

Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Vet de ovenschaal in met boter. Was de prei en snijd deze in ringen. Maak de uien schoon en snijd deze in stukjes. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Was de paprika en snijd deze in stukjes.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en rul het gehakt. Voeg vervolgens de uien toe en bak die even mee totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens de prei en de paprika toe en bak het geheel nog zo'n 3 minuten. Voeg nu de champignons toe en bak ze tot ze een beetje geslonken zijn en voeg de tomatensaus toe. Voeg als laatste de taugé toe. Als het een mooi geheel is pak je de ovenschaal en doe je er een laag saus in. Leg er nu een laag lasagnabladen bovenop. Doe er nu weer een laag saus overheen. Vervolgens weer bladen en herhaal dit totdat de bladen op zijn. Eindig wel altijd met een laag saus. 

Zet de schaal in het midden van de oven en zet het klokje op 40 minuten. Strooi na 15 minuten in de oven de gerapte kaas erover en bak de lasagna nog 25 minuten goudbruin.
 

Eet smakelijk of in het Italiaans 'Buon Appetito'!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in