Heeft u eens zin in wat anders op tafel? Maak dan nu Stifado, het typische stoofvlees uit Griekenland. Hier vindt u het recept.

Stifado (stoofvlees voor 4 personen) 

Stifado is een typisch Grieks gerecht dat voornamelijk bestaat uit rundvlees en uien. In Griekenland wordt het vaak gegeten door de pan in het midden van de tafel te zetten. Iedereen schept dan een portie op een bord en zij eten het vaak met brood. Ze dippen het brood in de stifado. Stifado is ook lekker met rijst of gekookte aardappelen. Het is een echt herfstgerecht.

Bereidingstijd: 25 minuten
Suddertijd in de pan: 1,5 uur

Ingrediënten

  • 60 mililiter olijfolie
  • 750 gram kleine uien
  • 1 kilo runderlappen
  • 3 teentjes knoflook in de lengte gehalveerd
  • 1,25 deciliter rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 6 pimentkorrels
  • ¼ theelepel grofgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 runderbouillontabletten
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3,75 deciliter water

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem (een hapjespan of sudderpan). Bak de uien op matig vuur al roerend goudbruin. Haal de uien vervolgens uit de pan en laat ze uitlekken op een laagje keukenpapier. Snijd de runderlappen in kleine stukjes. Verwijder wel het harde vet en de pezen. 

Verhit opnieuw een klein beetje olie in de pan en doe al het vlees in de pan. Bak het vlees op hoog vuur zodat het vlees dichtschroeit. Bak het ongeveer 10 minuten totdat al het vocht uit het vlees is verdampt en het vlees goudbruin is. Voeg vervolgens de knoflook, de wijn, de tomatenpuree, de runderbouillontabletten, de specerijen, het laurierblad, de azijn, het water en het zout toe. Laat het geheel op laag vuur 1 uur afgedekt sudderen. Voeg nu de uien toe en schep alles door elkaar. Laat het geheel nog 15 minuten zachtjes koken. Verwijder voor het serveren het kaneelstokje, de pimentkorrels en het laurierblad.

Eet smakelijk of in het Grieks ´καλή Ï?ρεξη ´!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in