Geen tijd of geld hebben, geen zin hebben om lang in de keuken te staan. Genoeg redenen voor studenten om voor makkelijke en vooral lekkere gerechten te kiezen. Jongeren zijn steeds bewuster en kiezen zelf wat ze eten. Vandaar willen ze ook zo gezond mogelijk koken.

Ook een warme maaltijd kan je snel en goedkoop bereiden. Hier alvast enkele gerechten op een rijtje. De hoeveelheden voor de gerechten zijn altijd voor twee personen.

Wortelpuree met kabeljauwfilet en champignons

Ingrediënten

  • 8 aardappelen
  • 300 gram wortelen
  • 1 eetlepel fijngesnipperde ui of sjalot
  • peper en zout
  • 2 laurierblaadjes
  • nootmuskaat
  • scheutje melk
  • 50 gram vetstof
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 250 gram champignons
  • bloem

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • Maak de wortelen schoon en snijd deze in schijfjes.
  • Kook de aardappelen gaar in water met zout en laurierblaadjes.
  • Stoof intussen de ui en de wortelen in de vetstof.
  • Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout, haal ze door de bloem.
  • Laat de vetstof smelten in de pan en leg de kabeljauwfilets erin.
  • Laat de kabeljauwfilets zachtjes bakken.
  • Voeg op het einde de champignons toe.
  • Voeg een scheutje melk aan de ui en de wortelschijfjes toe.
  • Stamp deze fijn en kruid ze af met noodmuskaat, peper en zout.

Couscous met runderreepjes en groenten

Ingrediënten

  • 250 gram snelkookcouscous
  • 200 gram runderreepjes
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 wortel
  • 1/2 courgette
  • olijfolie
  • peper en zout
  • blokje kruidenbouillon
  • chilisaus

Bereiding

  • Bereid de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Pel de ui en snijd hem in snippers.
  • Was de tomaten en de wortel en snijd deze in blokjes.
  • Verhit de olie in een wok- of braadpan. Roerbak de runderreepjes en ui enkele minuten bruin.
  • Voeg de groenteblokjes en het verkruimelde bouillonblokje toe.
  • Doe de couscous erbij met wat chilisaus.
  • Laat het geheel nog even goed opwarmen.
  • Kruid af met peper en zout.

Tagliatelle met groenten en noten

Ingrediënten

  • 200 gram tagliatelle
  • 60 gram walnoten
  • 250 gram roerbakgroenten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • geraspte kaas (Parmezaanse of andere)

Bereiding

  • Kook de tagliatelle gaar in voldoende water.
  • Hak de walnoten fijn en bak ze in een pan goudbruin.
  • Zet ze daarna even aan de kant.
  • Verhit de olie in een wok- of braadpan.
  • Roerbak de groenten enkele minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en de witte wijn toe.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Laat de saus nu enkele minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Verdeel de groentesaus daarna over de pasta.
  • Strooi de noten en de geraspte kaas erover ter afwerking.

Gevulde omelet

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • champignons
  • 1/2 tomaat
  • een koffielepel fijngesnipperde ui
  • gemalen kaas
  • sneetje ham
  • vetstof
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de champignons in schijfjes, de tomaat en ham in stukjes.
  • Breek de eieren en klop ze los in een grote kom.
  • Kruid af met wat peper en zout.
  • Verwarm de vetstof in een pan en bak daarin kort de ham, de champignons en de ui.
  • Voeg daarna de stukjes tomaat toe.
  • Overgiet vervolgens het geheel met de losgeklopte eieren.
  • Strooi er de gemalen kaas overheen.
  • Laat het geheel op een middelmatig vuurtje goudbruin bakken.
  • Tip: Lekker met wat stokbrood of een salade.

 

Smakelijk!

www.kokopkot.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in