Heb je eens zin in iets anders dan die simpele aardappel met groente en vlees? Probeer dan deze heerlijke Zuurkool Geitenkaas Ovenschotel! En geniet na afloop van heerlijke appelflappen!

Zuurkool Geitenkaas Ovenschotel

Net als vele andere ovenschotels is ook deze heel gemakkelijk te maken. Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

Zorg ervoor dat de volgende ingrediënten klaar liggen.

– 1 pak zuurkool
– 2 Elstar appels
– 50 gram rozijnen
– 1 theelepel tijm
– ongeveer 750 gram aardappelpuree
– 250 gram geitenkaas
– rookworst
– 1 ui

Benodigdheden

De onderstaande objecten zijn nodig bij het maken van het gerecht.

– Snijplankje
– Snijmesje
– Lepel
– Ovenschaal

Bereidingswijze

Voor het beginnen, is het handig om de oven voor te verwarmen. Doe dit op ongeveer 175/200 graden, gedurende zo'n 20 minuten.

Neem het snijplankje, het mesje en de appel. Snijd dan de appel in blokjes. Roer vervolgens de appel, rozijn en tijm door de zuurkool.

Vervolgens kan het geheel in een ovenschaal worden overgebracht. De aardappelpuree mag er nu overheen worden gegoten.
Tot slot mag de kaas hier overheen worden gekruimeld.

Zet het geheel nu in het midden van de oven en laat het daar gedurende 35 min. staan. De kaas zal dan gesmolten zijn en de ovenschotel is dan mooi één geheel geworden.

Nu kunnen de rookworst en de ui gesneden worden. Smoor dit vervolgens samen.
Uiteindelijk kan dit bij de ovenschotel geserveerd worden.

Appelflappen

Een lekker en bijzonder toetje: appelflappen! 

Ingrediënten

Voor het maken van appelflappen heb je alleen het volgende nodig.

– bladerdeeg
– 4 appels

Benodigdheden

Onderstaande hulpmiddelen zijn handig als je appelflappen wilt maken.

– Snijplankje
– Tandenstoker
– Springvorm
– Snijmesje

Bereidingswijze

Verwarm ook nu de oven voor (tenzij deze nog warm is), op 175 graden gedurende ongeveer een kwartier.

Leg het bladerdeeg op het snijplankje. Prik vervolgens met de tandenstoker gaatjes in het bladerdeeg. Snijd nu de appels in dikke schijven. Leg de appelstukjes tussen het deeg en klap het deeg over de appels heen weer dicht. Prik ook aan deze kant van het deeg weer gaatjes erin.

Leg de appelflappen in een springvorm. Het geheel mag nu 1/2 uur in de oven, op 175 graden.

Laat de heerlijke ovenschotel en de worst en vervolgens de lekkere appelflappen smaken! Veel kook- en eetplezier!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in