Iedereen weet dat je door gezonder te leven en minder alcohol te gebruiken je leven een stuk aangenamer kan maken, en daarbij de kansen op kanker en andere ziektes stukken verkleinen. Maar naar de sportschool gaan is niet iedereen zijn ding.

Meer beweging

""Ja, daar gaan we weer. Afvallen betekent opletten wat je eet en meer bewegen. Calorieën tellen, met of zonder calorieënteller. BLEEH…. Is er dan geen leukere manier om af te vallen?

Sex

Volgens Elsevier is sex  “de effectiefste en prettigste vorm van fitness die er is”, je verbrandt namelijk tussen de 100 en 200 calorieën tijdens het vrijen. Dit is evenveel als dat je 15 tot 20 minuten gaat hardlopen. Bijkomend voordeel is ook nog dat je er beter van kan slapen en je stressniveau daalt. Is dat even mooi meegenomen!

Huishouden

Effectief en afvallen tegelijk, wist je dat als je de badkamer een grote beurt geeft je tegelijk bezig bent met afvallen? Waarschijnlijk ben je ook wel moe na zo'n grote klus. Of doe de kleine klusjes maar dan in een hoger tempo.

Shoppen

""De gezondheidsexperts geven aan dat zo'n 30 minuten bewegen per dag voldoende is om de risico's op kanker te verkleinen. Shoppen is leuk en shoppen is ook een ideale manier om af te vallen. Je hoeft namelijk niet te gaan zwoegen in de sportschool of de buurt door te joggen. Ga lekker shoppen in de stad! Experts zeggen dat een uur in en uit winkels lopen hetzelfde effect heeft als een half uur hardlopen. En wat dacht je van je aankopen meesjouwen. Allemaal extra verbranding.

Dus mannen, begin maar met oefenen. Begin om eens dagelijks mee te gaan voor de boodschappen, daarna stel je voor om gezellig de stad in te gaan. Je scoort er punten mee bij je partner maar wij weten het beter, het is niet meer dan een gezonde workout.

(niet stoppen voor een lekkere snack natuurlijk)

Gezonde levenstijl

Uit onderzoek van voorgaande jaren bleek dat mensen die er een gezonde levenstijl op nahouden, dus niet overmatig drinken en veel gezonde produkten eten, 14 jaar langer leefden dan mensen die dat niet doen. Dat betekent overigens nog niet dat je alle lekkere dingen moet laten staan en dat je alleen nog maar salades mag eten. Voor alles geldt "met mate". Vaak is het zo dat als je alleen al meer beweegt zonder je eetpatroon (al te veel) aan te passen je toch afvalt, zij het in mindere mate.

www.hln.be
www.takecarenow.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in