Als je kijkt naar fashiontips, dan krijg je altijd allerlei ideeën over allerlei items aangereikt. Het gaat echter bijna nooit over hoe je nu eigenlijk een goede riem kan vinden. Dit kan juist wel heel lastig zijn. Een riem moet namelijk functioneel zijn, maar is ook een accessoire en moet goed bij je outfit passen. Je gaat dus niet zomaar voor het eerste model dat je tegenkomt. Daarom is het handig om eens wat tips door te nemen die je gaan helpen bij je keuze. Zo vind je altijd wat je zoekt.

Keuze maken uit verschillende soorten

Het begint allemaal bij het herkennen van de soorten riemen. Ben je het type dat graag de minder opvallende smalle riem draagt? Of ben je juist iemand die voor een taille riem gaat? De taille riem kan trouwens ook smal zijn, maar het gaat vaak ook om de wat bredere modellen. Andere opties die je hebt zijn de heupriem en de broekriem. Dit zijn de meer klassieke modellen die functioneel en mooi zijn. Het kan ook aantrekkelijk zijn om de kettingriem of corset-riem te kiezen. Er zijn dus opties te over voor je.

Lichaam en riem met elkaar matchen

Het vinden van de juiste riem hangt ook af van de lichaamsbouw. Het is beter om een smalle riem te kiezen wanneer je een wat korter bovenlichaam hebt. Dit helpt je om een taille te creëren omdat je die van nature niet echt hebt. Heb je juist een hele smalle en lange taille? Dan moet je voor de corset-riem gaan. Zo kan je zorgen dat er meer aandacht is voor je taille. De andere soorten riemen zijn goed aan te passen aan het soort bouw dat je hebt. Je kiest dan gewoon een wat breder of smaller model.

De juiste maat kiezen

Niet alleen hoe breed of hoe smal een riem is bepaalt of het een goede keuze voor je is. Ook kijk je naar de juiste maat. De lengte bepaalt immers of je de riem wel kan dragen. De maat kan variëren van 70 tot 115 centimeter. Dit gaat dan in stappen van 5 centimeter. Je moet de omtrek van je heupen meten om goed te bepalen wat je nodig hebt. Draag je de riem iets hoger? Dan meet je natuurlijk op die plek. Mocht je riem iets te lang zijn, dan kan je altijd een gaatje erbij maken.

Wel of niet van leer?

De laatste tip heeft te maken met het materiaal. De tijd dat riemen alleen van leer te krijgen waren is wel voorbij. Zo is bijvoorbeeld nylon ook heel populair tegenwoordig. Maar er zijn ook talloze andere soorten materialen waarvan riemen gemaakt kunnen worden. Denk aan katoen, suede en zelfs touw als opties. Het is zaak om een materiaal te vinden dat goed bij jou en jouw outfit past. Dit geldt niet alleen voor de functionele riem, maar zeker ook voor de sierriem. Je vindt dan altijd wat je echt zoekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in