De energierekening lijkt hoger dan ooit te zijn. Dit komt dan bovenop de algemene hoge kosten van het leven die op dit moment gelden. Daardoor kan het best weleens zo zijn dat je het aan het eind van de maand niet redt. Dan is het in ieder geval goed om te weten hoe je kan besparen op energie. Dan weet je alvast dat de rekening aan het eind van de maand wat lager zal uitpakken. Dankzij de verschillende tips die je hier krijgt wordt dat wat gemakkelijker haalbaar.

Zorg voor goede isolatie

De eerste tip is niet alleen belangrijk om je geld te besparen. Je spaart er ook het milieu mee. Het is namelijk slim om te investeren in isolatie. Wanneer je woning goed geïsoleerd is, dan zal dat ook betekenen dat de warmte gemakkelijker in de woning blijft hangen. Zo heb je dus veel minder energie nodig om hetzelfde te bereiken. De isolatie moet wel tot in de puntjes perfect geregeld zijn, dus het is wel slim om met een expert alle punten langs te lopen in je woning. Dit levert direct al een flinke besparing voor je op.

Het voordeel van rolluiken

Het is ook slim om rolluiken te plaatsen. Je hebt al alles goed geïsoleerd, maar met een extra beschermlaag maak je het helemaal af. Zelfs met maximale isolatie kan het altijd nog wel een stapje verder gaan. Rolluiken zijn daar dan heel geschikt voor. Bovendien zorg je natuurlijk ook nog eens voor meer bescherming en privacy. De rolluiken zijn dus toch al heel geschikt om te hebben voor jouw woning. Dat je er ook mee bespaart is alleen maar nog een extra reden om ze nu eindelijk te laten plaatsen.

Investeren in andere verlichting

Het is ook mogelijk om veel te besparen door de verlichting te vervangen. De kans is namelijk groot dat je nog altijd je oude spaarlampen hebt. Die werkten ooit goed, maar er zijn nu betere opties. Je kan namelijk maximaal op energie besparen door voor led te gaan. Die verbruiken tot 85 procent minder dan klassieke gloeilampen. Bovendien zijn ze veel meer flexibel in te zetten. Dat betekent dus dat je ook nog eens de ruimte veel beter op maat kan verlichten wanneer je ze gebruikt. Dit biedt dus in beide opzichten het nodige voordeel. Kijk ook naar andere apparaten die zuiniger kunnen.

Minder stoken is meer besparen

Het is ook slim om te kijken of je eens wat minder kan gaan stoken. We zijn gewend aan een behaaglijk warm huis. Dat neemt niet weg dat het vaak helemaal niet nodig is om zoveel te stoken. Je kan juist ook besparen door de verwarming net een uurtje later aan te zetten. Of door juist net een uurtje eerder te stoppen met stoken. Tel deze twee uurtjes eens voor alle dagen van de herfst en winter op. Dan zie je direct hoe groot de besparing kan zijn. Dit is dus zeker ook de moeite waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in