Met de klimaatverandering komen er steeds meer producten op de markt die vriendelijker voor mens, dier en milieu zouden zijn. Zo bestaat er tegenwoordig ook de shampoo bar en deze wordt met de dag populairder. Misschien heb je er al van gehoord, maar weet je nog niet zo goed wat het precies inhoudt. En waarom je zou overstappen van vloeibare shampoo in plastic flessen naar shampoo in zeepvorm? Hieronder staan enkele voordelen van shampoo bars en hoe gemakkelijk deze in het gebruik zijn.

Waarom normale shampoo schadelijk is

Het wordt natuurlijk niet op de verpakking van je fles shampoo gezet, maar sommige vloeibare shampoos kunnen schadelijk zijn voor zowel je haar als je hoofdhuid. De meeste bekende merken shampoo bevatten namelijk de stoffen SLES en PPG-6. SLES staat voor Sodium Laureth Sulfate en dit is een stof die de shampoo lekker laat schuimen, maar ook je huid uitdroogt. Een kleine hoeveelheid kan de opperhuid al flink beschadigen. PPG-6 is een stof die eveneens de hoofdhuid uitdroogt. Daarnaast komen de meeste vloeibare shampoos in plastic flessen, wat schadelijk voor het milieu is.

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Het gebruik van een shampoo bar is gelukkig heel simpel. Een shampoo bar ziet eruit als een stuk zeep, en dat is eigenlijk ook precies wat het is: shampoo in zeepvorm. Het gebruik is gelijk aan het gebruik van een stuk zeep, maar dan in je haar. Je maakt de bar nat en beweegt deze vervolgens over het al eerder nat gemaakte haar. Doe dit totdat er schuim ontstaat en verspreid de shampoo vervolgens door je haar. Simpel! Na het douchen kun je de shampoo bar buiten de douche laten drogen in een zeepbakje.

Enkele voordelen van shampoo bars

Het gebruik van shampoo bars kent vele voordelen. Zo komt er minder verpakking bij kijken: de meeste shampoo bars worden enkel in een doosje verpakt, zonder plastic. Daarbij gaat één shampoo bar net zo lang mee als drie plastic flessen vloeibare shampoo van 250 milliliter. Shampoo bars zijn ook gemakkelijk mee te nemen op reis. Ze nemen minder plek in en zijn lichter dan een normale fles shampoo. Ook fijn: je hoeft geen rekening te houden met het maximum voor vloeistoffen in de bagage!

Over het algemeen bevat een shampoo bar enkel natuurlijke ingrediënten, waaronder verschillende voedende oliën. Dus geen schadelijke chemicaliën. Waar normale vloeibare shampoo je haar ontvet, en daardoor zowel je haar als hoofdhuid uit kan drogen, doen shampoo bars dit niet. De bars zorgen ervoor dat je haar schoon wordt, zonder onnodig hard te zijn voor je hoofdhuid. De oliën in de bars zorgen er eveneens voor dat je geen conditioner nodig hebt. Heb je last van erg pluizend haar? Dan kun je kiezen voor shampoo bars die speciaal hiervoor gemaakt zijn, maar je kunt ook af en toe een haarmasker gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in