Je bent natuurlijk heel blij met je kat als fijn huisgenootje. Je zorgt uiteraard goed voor je lieve huisdier. Een kat kan natuurlijk om wat voor reden dan ook wat gezondheidsproblemen krijgen. Die kans is nog groter als het dier ouder gaat worden en een respectabele leeftijd gaat bereiken. Maar ook bij jongere katten kan er iets gebeuren waardoor er direct zorg van een dierenarts nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dan wil je uiteraard de best mogelijke zorg voor je kater of poes maar daar hangt meestal wel een behoorlijk prijskaartje aan. Je kan hiervoor een speciale kattenverzekering afsluiten.

Een kattenverzekering afsluiten wel of niet verplicht?

Een kattenverzekering is niet verplicht maar wel iets waar je goed over moet nadenken. De dierengeneeskunde wordt steeds uitgebreider. Er is veel meer mogelijk om je kat weer helemaal beter te maken mocht het dier ziek worden of gezondheidsproblemen krijgen. Röntgenfoto’s of een scan laten maken en operaties zijn een aantal geneeskundige handelingen die behoorlijk wat geld kosten. De vraag die je voor jezelf moet beantwoorden is, kan ik dat zelf allemaal betalen als dat nodig is? Met een kattenverzekering ben je verzekerd voor dit soort kosten.

Lees ook: wat je moet weten bij de aanschaf van een kitten

Kijk goed naar de premie en wat er allemaal onder de clausule van de verzekering valt

Het is niet verplicht om in Nederland voor je kat een huisdieren verzekering te nemen. Wil je toch graag een kattenverzekering afsluiten kijk dan goed naar de premie en de dekking. Welke kosten kan je declareren op de verzekering en hoe hoog is de premie die je daarvoor moet betalen. Neem hier rustig de tijd voor. Daarnaast is het ook verstandig om verschillende van dit soort verzekeringen naast elkaar te leggen en deze te vergelijken. Lees en bekijk ook reviews en ervaringen van andere kattenbezitters die een verzekering voor hun kat hebben afgesloten. Op die manier krijg je een helder en duidelijk beeld maar ook een goed advies over dit soort verzekeringen.

Vraag eventueel je dierenarts om advies

Wil je nog wat meer informatie of advies of twijfel je om een kattenverzekering te nemen? Vraag het aan de dierenarts als je er met je kat naar toe gaat voor een consult. De dierenarts kan je een indicatie geven met wat voor soort kosten je gedurende het leven van je kat te maken kan krijgen. Daarnaast kan deze je ook advies geven over een betrouwbare en goede verzekering. Met deze informatie kan je wellicht een betere beslissing nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in