Ben je een enthousiast jager op zoek naar voordelige jagerskleding? Afhankelijk van het soort jacht dat je bedrijft, kan het de moeite waard zijn een paar honderd euro extra uit te geven om elke keer dat je het bos in of de wilde rivier op gaat, succes te hebben. Hier enkele tips hoe je voordelige jagerskleding kunt vinden die ook nog eens van goede kwaliteit is.

Camouflage

Als je op zoek bent naar de beste outfit om tijdens de jacht te dragen, denk dan aan camouflage. Het belangrijkste aspect om succes te hebben bij de jacht is dat je je altijd op de situatie moet kleden. Als je heldergele kleding aantrekt, word je zeker door andere jagers gezien, maar ook door de prooi waarnaar je op zoek bent. Het is daarom altijd een goed idee om kleding te kiezen waarmee je niet afsteekt tegen de beboste achtergrond als je aanlegt, dan kan je dag niet meer stuk. Punt is alleen dat je niet met de afbetaling van je huis of auto achterop wilt raken omdat je een nieuwe jachtuitrusting moet kopen.

Jagerskleding is niet geslachtsbepaald

Een ding dat je moet onthouden is dat jagerskleding niet geslachtsbepaald is. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent. Je kunt kleding vinden die zowat iedereen past. Het belangrijkst is ervoor te zorgen dat je opgaat in de achtergrond en dat je beschermd bent tegen je omgeving.

Waterafstodend

Als je bijvoorbeeld het water in moet, zorg er dan voor dat je eigen schoenen of laarzen, broek en jas waterafstotend genoeg zijn om je warm te houden en ook bestand zijn tegen het winterweer dat je omringt. Als je het water voelt of het begint je kleren of schoenen binnen te lekken, dan moet je misschien wegens onderkoeling de jacht staken.

Weet wat je zoekt

De eenvoudigste manier om aan de beste kleding te komen is precies te weten wat je hebben moet voor je naar de winkel gaat. Soms kun je heel voordelig slagen in tweedehands-winkels. Vaak gaan mensen door hun garderobe heen en doen ze dingen weg die ze niet meer nodig hebben.

Zo kun je geld uitsparen op een outfit van een paar honderd euro waar je tijdens je tocht door het bos of de rivier warm en droog in blijft. Het begint allemaal met weten wat je wilt en eindigt met de juiste jacht-outfit.                                                                                                                                    


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in