Als je op zoek bent naar ander werk, ben je zeker niet de enige. Nu de economie in zwaar weer verkeert zijn een hoop mensen op zoek naar een nieuwe baan. Ze willen met een schone lei beginnen. Sommige doen dat door gewoon een nieuw werkterrein binnen te stappen, anderen kiezen een langere route, namelijk een opleiding in een bepaald vakgebied waarin ze geïnteresseerd zijn. Dat gebeurt meestal via een beroepsopleiding of cursussen die via plaatselijke hogescholen en universiteiten worden gegeven.

""

Ander werk vinden

Het eerste wat je moet doen als je op zoek bent naar ander werk, is erachter komen wat je graag doet. Veel mensen kijken alleen naar het financiële aspect en raken verzeild in werk waar ze geen plezier in hebben. Geld is belangrijk, maar het is van cruciaal belang dat iedereen werk doet dat hij leuk vindt. Stel jezelf de volgende vragen als je besluit uit je huidige werk te stappen:

  • Waarom bevredigt mijn huidige werk me niet meer?
  • Wat zoek ik in ander werk?
  • Heb ik aan het eind van mijn werkdag het gevoel dat ik iets tot stand heb gebracht?
  • Neem ik kwesties die op het werk spelen mee naar huis?

Het ideale werk is werk dat voldoening geeft, je datgene geeft waarnaar je op zoek bent, je het gevoel geeft dat je iets tot stand brengt en waarbij wat op het werk speelt ook op het werk blijft. Dat evenwicht tussen werk en privéleven heb je nodig en bij het ideale werk lukt dat ook. Maar het kost vaak enige inspanning om het juiste werk te vinden.

Je kunt bijvoorbeeld besluiten een opleiding te volgen, of dat nu nodig is of niet. Dat betekent dus niet dat je zonder die opleiding niet aan een nieuwe baan kunt beginnen. Je kunt daar gewoon mee beginnen als je genoeg kwalificaties hebt en ’s avonds een opleiding volgen, zodat je een betere positie kunt krijgen of meer salaris. Als je op zoek bent naar ander werk, zoek dan werk waarbij dit mogelijk is. Of als je kunt wachten en al in je huidige werk met zo’n opleiding kunt beginnen, doe dat dan.

Op zoek gaan naar ander werk loont

Op zoek gaan naar ander werk is de moeite waard, want het biedt je de kans om werk te gaan doen dat je echt bevalt. Plezier hebben in je werk is van onmetelijk belang, want je gevoel over je werk heeft invloed op je gevoel over alles in je leven. Als het op je werk niet goed gaat, lijkt het of er helemaal niets goed gaat.

Dus als je op zoek bent naar ander werk en je weet niet zeker waar je het zoeken moet, dan heb je keuzes. Onthoud alleen dat je ook een opleiding kunt volgen. Het kan opwindend zijn om ander werk te gaan doen, maar je moet jezelf ook voorhouden dat je tot veel meer in staat bent en veel meer waard dan het minimum.      


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in