Met Panini-sandwiches zul je het gegarandeerd een hoop gehemeltes aangenaam verrassen. Omdat je zonder problemen een eindeloze hoeveelheid combinaties kunt maken, is er altijd wel een bij die bij een bepaalde set smaakpapillen past. Eenvoudig te maken en succes verzekerd. Gewapend met een panini-pers of zelfs maar iets geïmproviseerds als een gietijzeren koekenpan maak je gegarandeerd heerlijke hete snacks die vrijwel iedereen het water in de mond doen lopen.

Voor een goed resultaat is een echte panini-pers het beste, maar je kunt vergelijkbare variaties op geroosterde paninisandwiches maken met keukenraad die je misschien al in huis hebt. Maar omdat zo’n handig keukenapparaat helemaal niet duur is, is het wel zo handig om er een in huis te hebben.           

Veel keuzemogelijkheden

Als je een paninisandwich maakt, kun je uit een vrijwel onbegrensd scala aan soorten brood kiezen, uit beleg dat je erop doet en hoe knapperig of smeuïg je wilt dat je creatie wordt. De enige richtlijnen zijn dat je voor de buitenkant brood gebruikt, wat voor brood dan ook, en dat je het met iets belegt, en ook daarbij is de keus bijna onbeperkt. Veel mensen houden het meest van een gewone geroosterde paninisandwich van witbrood met kaas, terwijl anderen liever een snee hartig brood gebruiken en die dan volladen met groenten, vlees en exotische kaas.

Op smaak maken

Sommige mensen smeren ook meestal iets van boter of olie op het brood als ze een paninisandwich maken, om het geheel meer smaak te geven, lekkerder te maken en ook om te zorgen dat de sandwich niet aan de paninipers blijft plakken. Een geoliede buitenkant met vlees, kaas en groente is het meest gangbaar bij de traditionele Italiaanse paninisandwich. Maar al komen deze culinaire creaties oorspronkelijk uit Italië, er wordt tegenwoordig overal ter wereld van gesmuld en in allerlei landen worden ook landseigen variaties gemaakt.

Mogelijkheden

Een geroosterde paninisandwich kun je zo ingewikkeld en simpel maken als je wilt. Zelfs de simpelste combinatie wordt heel smakelijk als je hem roostert en warm maakt op een paninipers. Door wat met het recept te spelen ontdek je al snel je eigen ideale hoeveelheid kaas en hoe donker geroosterd en uitgebreid je je sandwich wilt. Of je nu vegetariër bent of een echte vleesliefhebber, je kunt je eigen procedure en formule ontwikkelen voor het maken van paninisandwiches en daar een prima maal of snack aan hebben.                                                                                                                                        


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in