De Smokey Eye is één van de bekendste looks en zeker ook één die heel populair is. En voor begrijpelijke redenen. Je ogen worden er sprekender en intenser door, waardoor je geheid opvalt op een feestje of gala. Als je werkelijk wilt uitpakken en een statement wilt maken op alle andere gasten, dan kies je simpelweg voor de Smokey Eye. Het is zeker niet zo heel moeilijk om te realiseren, al lijkt het wellicht een onmogelijke opgave. Binnen slechts enkele stappen kun jij ook deze look realiseren en de show stelen. Het is simpelweg een kwestie van weten hoe je het moet aanbrengen en enkele malen flink oefenen. Ook jij hebt dan deze stijl onder de knie. Ongeacht de kleur van je ogen, staan Smokey Eyes altijd sprekend.

Benodigdheden voor een Smokey Eye

Om de juiste look voor een Smokey Eye te kunnen aanbrengen, heb je uiteraard de juiste benodigdheden nodig. Je kunt een Smokey Eye in verschillende stijlen aanbrengen en kiezen voor uiteenlopende kleuren. De bekendste en meest dramatische look creëer je uiteraard met klassieke zwarte kleuren. Voor eenzelfde look voor gedurende de dag kun je eerder kiezen voor bruinere tinten. Ook hier zul je menigeen versteld door zien staan. Om de look mogelijk te kunnen maken hebt je een primer of foundation nodig, een oogpotlood, 3 tinten oogschaduw in dezelfde kleurgroep en kwasten. Als finishing touch zul je nog mascara aanbrengen. Zorg er dus voor dat je al deze benodigdheden in huis hebt gehaald en dat alles op elkaar is afgestemd.

Aanbrengen van de make-up

Als eerste breng je de primer of foundation aan op je oogleden. Hierdoor zul je merken dat je make-up langer blijft zitten. Foundation kan uiteraard ook voor de rest van je gezicht gebruikt worden. Zorg er dan voor dat je dit eerst doet, voordat je verder gaat met het aanbrengen van de oogschaduw. Een Smokey Ey kent een verloop van kleuren, waarbij de donkere kleuren tegen de wimperrand worden aangebracht. Richting de wenkbrauw maak je deze kleuren steeds lichter. Ga van licht naar donker en kleur als laatste met een middenkleur je ooglid in. Opnieuw breng je de donkerste kleur oogschaduw aan op het onderste gedeelte, tegen de wimperrand aan. De oogschaduw wordt laag voor laag aangebracht, voor het mooiste effect.  Met een kwastje vervaag je eventueel de kleuren en zorg je ervoor dat ze mooi in elkaar overlopen.

Look afmaken voor perfecte Smokey Eye

Met een oogpotlood trek je vervolgens een lijntje boven je wimpers met een eyeliner. Aan het uiteinde mag dit lijntje een beetje omhoog lopen. Met een kwastje meng je de lijn een beetje met de oogschaduw. Als je wilt kun je ook onder je oog een lijn trekken of wat donkere oogschaduw aanbrengen onder het oog. De mascara zorgt ervoor dat je look helemaal compleet is. Gebruik hiervoor zeker meerdere lagen voor een nog dramatischer effect. Zonder moeite  kun je zo zelf jouw Smokey Eye look realiseren. Het zal zeker enige oefening nodig hebben, maar gelukkig zijn er voldoende online tutorials beschikbaar die het je graag voordoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in