T-shirts vormen de basis van elke goede zomeroutfit. Daarom is het ook belangrijk om te ontdekken hoe je het juiste T-shirt vindt. Op die manier kan je veel beter voor de dag komen tijdens de warmste dagen van het jaar. Er zijn veel meer zaken om rekening mee te houden dan je misschien denkt. Het is niet alleen zo dat het lekker moet zitten. Het is vooral ook belangrijk om naar enkele zaken met betrekking tot de kwaliteit te kijken. Daarom vind je op deze plek de gids die je gaat helpen om altijd het juiste T-shirt te vinden.

Goed in model houden

Een belangrijke factor voor een goed T-shirt is hoe goed het in model blijft. Dit wordt ook wel strijkvrij genoemd. Deze naam is een beetje verwarrend, want het betekent niet dat je het nooit hoeft te strijken. Wel betekent dit dat het wat minder snel zal kreukelen. De manier waarop je kan testen of dit daadwerkelijk het geval is, is door te kijken naar de manier waarop de weving van een shirt in elkaar zit. Hoe meer open deze is, hoe beter dit is. Een bekend voorbeeld is de basket weave.

Gemakkelijk te wassen

Als het gaat om goed in model houden, dan is het ook belangrijk dat je het T-shirt goed kan wassen. Daarmee zorg je ook dat het model er goed in kan blijven zitten. Bovendien wil je een shirt natuurlijk ook vaker dan één keer aan, dus moet je het wel goed schoon kunnen houden. In dat opzicht is het belangrijk dat je het maximaal op 40 graden wast. Als je het daarna droogt, moet je het uithangen om te voorkomen dat er kreukels in gaan zitten. Dit kan een groot verschil maken in hoe goed het eruit blijft zien.

De manier van dragen

Dan is er nog de manier van dragen. Er zijn veel situaties waarin het T-shirt een goede optie kan zijn. Je kan het bijvoorbeeld gewoon als enig kleding stuk dragen, op warme dagen. Het kan echter ook een ondershirt zijn. Dit kan dan weer op meerdere manieren. Heb je er een open overhemd of blouse boven, of draag je het onder een trui om het lekker warm te hebben op de koude dagen in de winter? Aan de hand daarvan kan je bepalen welk shirt nu eigenlijk het best bij je past en welke je op welk moment het best kan dragen.

De beste kleur

De moeilijkste keuze die je moet maken, is die van de kleur. Want hoe bepaal je nu wat voor jou geschikt is? Het is in ieder geval van belang om de tint van je huid mee te nemen in de keuze. De ene kleur zal daar nu eenmaal beter bij staan dan de andere. Daarnaast is het belangrijk om goed te combineren met de andere items die je draagt. Zeker wanneer je een shirt onder een overhemd of blouse draagt, is enig contrast wel van belang. Daar moet je altijd naar kijken.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in