In de huidige digitale wereld werken veel zelfstandige ondernemers vanuit hun eigen huis. Maar het inrichten van een productieve en comfortabele thuiswerkplek is een kunst op zich. Of je nu net begint als zelfstandig ondernemer of al een tijdje bezig bent en je werkruimte wilt verbeteren, er zijn bepaalde aspecten waar je rekening mee moet houden. Lee snel verder over hoe jij de beste thuiswerkplek in richt.

Goede netwerkaansluiting

Als zelfstandige ondernemer is een betrouwbare en snelle internetverbinding de ruggengraat van je bedrijf. Daarom is het van essentieel belang om te investeren in een goede oplossing zoals speciaal internet voor bedrijven . Met verschillende pakketten die zijn afgestemd op de unieke behoeften van kleine tot middelgrote bedrijven hou je de snelheid en betrouwbaarheid die je nodig hebt om jouw bedrijf soepel te laten draaien.

Comfortabele werkplek

Investeer in een ergonomische bureaustoel en een bureau van goede kwaliteit. Het belang van comfortabel werken op je gezondheid mag niet worden onderschat. Vooral als je heel de dag thuis achter je computer zit is het belangrijk om ergonomische producten te kopen. Vergeet ook niet om voldoende ruimte op je bureau te houden voor belangrijke documenten en andere benodigdheden. Als je dit op een gestructureerde manier aanpakt, behoud je voor lange tijd comfort tijdens het werken.

Juiste verlichting

Natuurlijk licht is natuurlijk de beste keuze maar dit is helaas niet altijd mogelijk. In dat gevoel moet je zorgen voor voldoende licht, zodat je niet in een donkere kamer naar een verlicht scherm kijkt. Ook wil je niet een felle reflectie op je scherm, aangezien dit alleen maar extra spanning voor je ogen is. De juiste verlichting kan ook zorgen voor een fijnere sfeer om in te zitten, wat heel fijn kan zijn wanneer je heel de dag alleen thuis zit.

Locatie

Probeer je werkruimte in te richten in een stille hoek van het huis, weg van afleidingen. Het is heel makkelijk om afgeleid te worden wanneer je thuis bent. Misschien heb je wel kinderen thuis die af kunnen leiden of neig je heel erg naar het doen van huishoudelijke taken gedurende de werkdag. De juiste plek in huis kan ervoor zorgen dat je dit makkelijker kan negeren. Als dat niet mogelijk is, overweeg dan het gebruik van een koptelefoon met ruisonderdrukking om je te helpen concentreren.

Technologie:

Investeren in de juiste apparaten helpt om je productiviteit een boost te geven. Je kan overwegen om een computer te kopen in plaats van een laptop, zodat je een ‘vaste’ werkplek creëert. Een fijne toetsenbord en muis zijn een goede toevoeging, net zoals een extra scherm. Hierdoor kan je snel schakelen tussen verschillende pagina’s en hou je makkelijk het overzicht in wat je aan het doen bent. Grote kans dat je veel online afspraken zal hebben, met klanten of zakenpartners. In dat geval kan het ook slim zijn om te investeren in een goede koptelefoon of microfoon, zodat je goed verstaanbaar bent. Als je voor een computer bent gegaan is het ook verstandig om een webcam te hebben, zodat je videogesprekken kan voeren.

 

Met deze tips richt jij de beste thuiswerkplek in om van je eigen onderneming een groot succes te maken! Vergeet echter niet dat ontspannen tijdens een dag thuis werken net zo belangrijk is. Gelukkig zijn er genoeg manieren om online te ontspannen na een lange dag werken.