Permanente make-up biedt uitkomst aan vrouwen die ’s ochtends geen tijd of zin hebben om zich op te maken, maar ook niet met een blotebillengezicht de deur uit willen gaan. Permanente make-up is ook ideaal bij het sporten en in de sauna, omdat permanente make-up niet uitloopt. Tevens is het ideaal voor mensen die geen vaste hand hebben of geen cosmetica kunnen verdragen.

Permanente make-up is een tatoeage die niet blijvend is. De kleurstof wordt met kleine naaldjes in de opperhuid aangebracht en wordt meestal door het verdoven met een zalf niet als pijnlijk ervaren. Met permanente make-up is het mogelijk om wenkbrauwen, eyeliners en liplijnen aan te brengen, die jaren kunnen blijven zitten. Gemiddeld begint de intensiteit van permanente make-up na 2 à 5 jaar af te nemen. Een tatoeage is levenslang omdat de kleurstof dieper in de huid wordt aangebracht.  Naast de cosmetische toepassingen is het ook mogelijk om littekens te laten corrigeren middels permanente make-up.

Het tatoeëren van wenkbrauwen

Wenkbrauwen kan men voller maken door getekende haartjes tussen de wenkbrauwen te tatoeëren, Het tekenen van losse haartjes wordt de hairstroke methode genoemd. De hairstroke methode ziet er heel natuurlijk uit indien de juiste kleur is gebruikt. Als de wenkbrauwen door ziekte, te veel epileren of ouderdom zijn uitgevallen dan kunnen wenkbrauwen volledig worden getatoeëerd. De wenkbrauwvorm wordt eerst met de klant besproken en de kleur wordt eerst getest, voordat de wenkbrauwen worden getatoeëerd.

Het tatoeëren van eyeliner

Een sprekendere oogopslag is te verkrijgen door donkere puntjes tussen de wimperhaartjes te laten tatoeëren. Om het nog sprekender te maken is het mogelijk om een lijntje net boven de wimper rand te laten tatoeëren met eventueel wat schaduw. Het lijntje boven de wimper rand kan gezet worden in verschillende kleuren.

Het tatoeëren van de lipcontouren

Met het tatoeëren van de lipcontouren is het mogelijk om de lippen een andere of vollere vorm te geven. Men kan er ook voor kiezen om de lippen middels een tatoeage volledig in te laten kleuren, zodat er niet meer gestift hoeft te worden.

Littekens corrigeren middels permanente make-up       

Naast de cosmetische mogelijkheden van permanente make-up zijn er ook medische mogelijkheden, zoals:

  • Het corrigeren van littekens na een ongeval of operatie
  • Hazenlippen kunnen veel minder zichtbaar worden gemaakt
  • Tepels en tepelhoven kunnen worden gereconstrueerd

Permanente make-up weetjes

  • Na het aanbrengen van permanente make-up kunnen korstjes en zwellingen ontstaan. Hier mag men niet aanzitten, ze verdwijnen na enkele dagen.
  • De kleur van de permanente make-up kan de eerste dagen behoorlijk intens zijn, dit neemt geleidelijk af en zal na een tijdje natuurlijk ogen.
  • Tot acht dagen na het aanbrengen van de permanente make-up mag men niet zonnen, omdat UV-straling de eerste dagen de kleur kan beïnvloeden.
  • Indien de permanente make-up niet naar wens is, kan deze verwijderd worden met correctievloeistof.

Bij The make-up factory in Amsterdam- Noord zijn heel veel bekende Nederlanders u al voorgegaan. Zij zijn eventueel een goede optie mits u in de nabije omgeving woont. Er zijn nog veel meer bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van permanente make-up. Alvorens u permanente make-up neemt is het raadzaam om onderzoek te doen naar de ervaringen van anderen.

www.permanentmooi.be
www.themakeupfactory.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in