Het is ontzettend vervelend als er in je favoriete witte shirt, top, overhemd of blouse gele vlekken komen door transpiratie. Witte strepen van deodorant in zwarte kleding is er makkelijk uit te wassen met wasmiddel, maar gele transpiratievlekken krijg je met wasmiddel er meestal niet uit. Voor veel mensen is dit een reden om zo min mogelijk dure witte kleding te kopen. Voor de mensen die geen raad weten met transpiratievlekken in kleding, is er goed nieuws!

""Mensen die veel transpireren, overmatig huidolie en talg produceren hebben meer last van gele vlekken in shirts. De vergeling van kleding komt door een chemische reactie van talg, aluminiumzouten in anti-transparant deodorant, water en wasmiddel. De textielvezels worden hierdoor iedere keer weer aangetast, waardoor de gele kleur steeds geler en geler wordt. Katoen is het meest gevoelig voor het absorberen van vlekken, vooral bij het wassen op een lage temperatuur.

Het verwijderen van gele vlekken uit kleding

Volgens deskundigen is het niet nodig om kleding met gele transpiratievlekken weg te gooien mits je ze de juiste behandeling geeft. Praktische tips van oma zijn:

  • Vul een emmer met water en doe er een flinke scheut vloeibare glansspoelmiddel (AH) voor de vaatwasser bij, laat het een dag weken en was het de volgende dag op normale wijze.
  • Indien het kledingstuk helemaal wit is zonder kleuropdruk en u wilt de gele vlekken er uit halen dan kun je het in een emmer stoppen met schoonmaakazijn en een vaatwastablet. Laat het één nachtje weken en was het dan zoals je het gewend bent. Door azijn kunnen de kleuren overlopen, doe daarom alleen witte kleding in de emmer met azijn en de vaatwastablet.
  • Laat witte kleding in de zon drogen, de zon heeft een blekende werking.

Als de gele vlekken al oud zijn dan is het soms nodig om de behandeling een paar keer te herhalen totdat het gewenste resultaat is behaald.

Gele vlekken in kleding voorkomen

Nivea heeft onlangs een deodorant op de markt gebracht genaamd Nivea Invisible for Black & White. Nivea claimt dat het witte strepen in zwarte kleding voorkomt, maar ook claimen zij dat het gele vlekken in witte kleding voorkomt. Het voorkomen van witte strepen in zwarte kleding middels een speciale deodorant is niet nieuw. Een deodorant die gele vlekken voorkomt in witte kleding is daarentegen wel nieuw. De deodorant is er voor vrouwen en voor mannen in een spray en roller variant. Naast de genoemde eigenschappen beweert Nivea dat de deodorant ook de volgende eigenschappen heeft:

  • 48 uur effectief transpiratieregulerend
  • Zonder alcohol en kleurstoffen
  • Huidverdraagzaamheid dermatologisch bewezen

www.nivea.nl                                  &nbsp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in