Denken we aan huidverzorging, dan denken we al gauw aan crèmes en des te ouder we worden, aan antirimpelcrèmes. Alhoewel die vaak niet misselijk geprijsde potjes zeker effect hebben, kun je het zelf nog meer bijsturen. Door slechts een paar eenvoudige tips in acht te nemen waarvoor je eigenlijk weinig bijzonders hoeft te doen en niet of nauwelijks geld aan hoeft uit te geven, kom je al een heel eind. De tips gelden voor zowel mannen als vrouwen.

Water, water en nog eens water

Water is essentieel voor ons hele lichaam en dus ook voor de huid. Je huid is immers het grootste orgaan van je lichaam! Ligt er onder je huid voldoende vocht opgeslagen, dan lijkt je huid voller en dus gezonder. Omdat het zo een stuk steviger is, krijgen rimpels minder kans om zichtbaar te worden. Ook heeft water zoals je weet een sterk reinigende werking. Drink je er op dagelijkse basis te weinig van, dan kunnen afvalstoffen zich gaan ophopen in je lichaam. Dat kan ook in je huid zichtbaar worden.

Zorg voor voldoende nachtrust

Zorgen voor voldoende nachtrust is om meerdere reden goed voor je, maar ook je huid heeft hier baat bij. Een tekort aan slaap heeft dan ook direct invloed op de gezondheid van je spieren en botten, maar ook de dikte van je huid. Ook leidt een slaaptekort tot het uit balans raken van de pH-waarde van je huid, waardoor deze onvoldoende vocht produceert. Tot slot wordt je bloedcirculatie trager wanneer je te weinig slaapt en kan er minder celvernieuwing plaatsvinden. Daardoor gaat je huid er doffer uitzien.

Je gezicht reinigen

Het lijkt vooral aan het eind van een lange dag of een gezellig avondje stappen aantrekkelijk: je bed in duiken zonder je gezicht te reinigen. Op dat moment voelt het misschien als de beste beslissing, maar wie dit vaker doet, gaat dit terugzien in de kwaliteit van zijn huid. Als je poriën verstopt gaan raken door dode huidcellen en vuil, lijken ze groter. Door je gezicht goed te reinigen, herstel je dit weer. Maar zoals we allemaal weten: voorkomen is beter dan genezen!

Huidmassage

Wist je dat ook een regelmatige huidmassage zijn vruchten afwerpt? Je kunt hiervoor een salon bezoeken, maar je kunt het ook zelf aanpakken. Met een massagetool die vibraties afgeeft bijvoorbeeld, maar ook je eigen handen kun je hier prima voor gebruiken. Een gezichtsmassage zorgt ervoor dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de afvalstoffen effectief kunnen worden afgevoerd. Wat minder mensen weten, is dat de weg zo ook wordt vrijgemaakt voor de aanvoer van broodnodige voedingsstoffen!

Een gezonde leefstijl

Ons lichaam heeft vitamines en mineralen nodig om goed te kunnen functioneren en dat is voor onze huid niet anders. Door ervoor te zorgen dat je er hier voldoende van binnenkrijgt, doe je je huid een groot plezier. Vooral de vitamines A en C verrichten voor het grootste orgaan van je lichaam wonderen. Maar ga ook regelmatig sporten! Sporten bevordert de bloedsomloop en vermindert je stressniveau: twee vliegen in één klap!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in