Er wordt tegenwoordig veel geschreven en gesproken over moderne en doelmatige voeding. Volkorenprodukten, zilvervliesrijst, tarwekiemen, natuurlijke honing, karnemelk, kwark en plantaardige oliën met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren worden terecht aanbe­volen als waardevolle produkten met een hoge voedingswaarde. Het helpt dysbacteriose voorkomen. 

Gezonde voeding is belangrijk

Het is opmerkelijk dat bijvoorbeeld in een gezin bestaande uit 6 personen die allemaal dezelfde goede natuurlijke voeding eten, per individu heel verschillende resultaten te zien zijn. Het ene gezinslid is misschien sterk en gezond, terwijl het andere mager en zwak is, en de derde zelfs last heeft van bloedarmoede en bleekzucht.

===> Meer informatie omtrent darmklachten en opgezette buik: http://www.opgezettebuik.info

Wanneer ech­ter één van hen zelfs een zodanig kalkgebrek vertoont dat hij voort­durend last heeft van krampen en alleen met krampopheffende mid­delen vrij van pijn kan worden gehouden, begint ons iets te dagen. Wij beginnen te beseffen dat voeden niet alleen betekent, het lichaam een zekere hoeveelheid voedsel met zoveel mogelijk waardevolle stoffen te verschaffen. Maar ook ervoor te zorgen dat het lichaam die goede stoffen kan afbreken en opnemen, opdat de cellen alles krijgen wat ze nodig hebben. Toch zien we in onze moderne samenleving, dat we minder en minder gezonde voedingsmiddelen binnen krijgen. In Amerika is het zelfs een hele zoektocht naar een supermarkt waar ze groenten, fruit of gewoon onbewerkt vlees verkopen. Het commercialisme speelt daarbij een grote rol. 

Darmflora en Dysbacteriose

Bij dysbacteriose (verstoring van de bacteriële darmflora) gaat het om een van die nieuwe ziekten welke thans duizenden mensen sterk verzwakken. Velen gaan eraan te gronde, zonder te weten wat ze mankeren. De voornaamste oorzaak berust bij twee groepen moderne medicamenten, namelijk de sulfonamiden en antibiotica. Dysbacteriose kan leiden tot diarree. 

Dysbacteriose genezen

We kunnen de patiënt helpen door leverdruppels (Boldocynara) te geven die tevens de gal beter vloeibaar maken en hem bovendien Addophyluspocder, Biocarbosan en Molkosan te laten innemen.

Al na een paar dagen komt de eetlust weer terug en begint de darm zonder stoornissen te werken. De patiënt voelt zich beter, terwijl zijn krachten weer toenemen. Zodra de darmbacteriën zich weer wat heb­ben hersteld, wordt ook de assimilatie van het voedsel een stuk beter, waardoor de intense moeheid verdwijnt. Het lichaam wordt weer ge­voed.

Voor patiënten die niet al te zeer zijn verzwakt, werkt bij dysbacte­riose ook een korte twee- tot driedaagse vastenkuur, waarbij uitslui­tend sappen worden genuttigd, heel goed. Vooral Biottasappen zijn hiervoor aan te bevelen — in het bijzonder Biotta bietesap — aangezien deze sappen door melkzuurgisting zijn verkregen. U verdunt de sappen voor de helft met bronwater of met mineraalwater dat maar weinig koolzuur bevat. Mocht u tijdens dit vasten een wat leeg gevoel krijgen, eet dan wat knackebrood.

Buikgroep en darminfecties

Bij buikgriep heb je eveneens een verstoring van de darmbacteriën. Meer bepaald is er een nieuwe speler in het plaatje gekomen: de rotavirusinfectie. Buikgriep leidt tot diarree, koorts en overgeven. Om buikgriep te genezen is er niet heel veel te doen. Virussen kunnen namelijk niet met antibiotica bestreden worden. Men moet de ziekte uitzweten en zoveel mogelijk drinken. 

Wordt de buikgriep als zodanig toch door een bacteriële infectie veroorzaakt, zijn antibiotica in de meest extreme vormen van buikgriep, het meest aangewezen. 

Opgelet! Buikgriep is besmettelijk. Bent u erdoor getroffen, raden wij mensen aan om niet te gaan werken. Het zorgt er alleen voor dat andere mensen besmet worden en dus nog meer afwezigen op het werk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in