Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor een goede gezondheid. Het probleem in de hedendaagse maatschappij is echter dat er veel zittend werk is. Dat betekent dus dat je eigenlijk simpelweg niet aan voldoende beweging toe kan komen. Je zit aan je bureau achter je computer en voor je het weet ben je acht uur verder. De vraag is dan dus hoe je hier op een betere manier mee om kan gaan. Wat kan je doen om meer te bewegen gedurende een werkdag? De volgende tips gaan je daar in ieder geval bij helpen.

Telefoontjes lopend afhandelen

Een eerste manier waarop je kan zorgen dat je meer beweegt tijdens je werkdag, is opstaan tijdens het bellen. Vrijwel al het telefoonverkeer gaat tegenwoordig via de mobiele telefoon. Dat betekent dus ook dat je alle vrijheid hebt om te bewegen. Daar moet je dan dus ook gebruik van maken. Loop eens naar de andere kant van de kantoorruimte en terug terwijl je aan de telefoon bent. Het lijkt misschien niet veel, maar met een paar belletjes per dag zet je toch nog een flink aantal stappen op deze manier. Dit is altijd beter dan blijven zitten.

Een zit-sta-bureau

Een andere manier om meer te bewegen is door voor een zit-sta-bureau te kiezen. Uit onderzoeken blijkt dat werken aan dit type bureau niet alleen de gezondheid, maar ook de productiviteit ten goede komt. Het is natuurlijk zo dat je eigenlijk van nature al net wat meer beweegt in een staande positie. Door dus gedurende je dag de werkhouding een paar keer te veranderen kan je al het nodige winnen. Het is bovendien ook beter voor je houding en voor bijvoorbeeld je rug en nek wanneer je niet de hele dag zit op je bureaustoel.

Wandeling tijdens de pauze

Het is ook een goed idee om je pauze te benutten. Als je al de hele dag zit wanneer je aan het werk bent, moet je dan je pauze eigenlijk ook nog wel zitten? Het is dan een veel beter idee om je tijd te benutten om bijvoorbeeld een wandeling te maken. Misschien kan je dit zelfs met collega’s doen. Het is wel heel fijn om even buiten te zijn gedurende de dag. Bovendien kan je zo ook aan je sociale contacten werken. Op die manier kan je dus verschillende voordelen voor je gezondheid benutten. Dat is ook wel heel fijn om te doen.

Kleine workouts doen

Wanneer je thuis werkt, of je bent de enige op kantoor, dan kan je tussen opdrachten door ook korte workouts doen. Een set push-ups of wat squats met lichaamsgewicht zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te doen. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat dit ook goed voor de productiviteit is. Ook topondernemers zoals bijvoorbeeld Elon Musk doen dit. Musk heeft zelfs een set gewichten naast zijn bureau staan voor wat snelle workouts. Dat kan jij dus ook benutten om meer beweging te krijgen gedurende een werkdag. Zet bijvoorbeeld een kettlebell naast je bureau neer en doe af en toe een set swings tussendoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in