Niet goed kunnen slapen is heel lastig. Iedereen heeft weleens een slapeloze nacht. Sommige mensen hebben hier echt last van en hebben te maken met insomnia. En dan zijn er ook nog mensen die claimen slechter te slapen wanneer het volle maan is. Het klinkt als iets geks en daarom ben je geneigd om dit niet te geloven. De vraag is dan alleen of het ook echt zo raar is, of dat er misschien wel een kern van waarheid in zit. In dit artikel leer je alles over hoe dit echt zit.

Hoe zit het precies?

Er zijn mensen die het gevoel hebben altijd slechter te slapen op het moment dat het volle maan is. Zij zijn er echt van overtuigd dat er een verband is. De vraag is alleen hoe dit dan echt zit. Is er ook echt een verband? Het zal je verbazen, maar er is daadwerkelijk een verband aan te tonen. Wat wil namelijk het geval? Wanneer het volle maan is, dan is het buiten net wat lichter dan op de gemiddelde nacht. En dat zorgt er voor sommige mensen voor dat ze lastiger in slaap komen en minder goed in slaap blijven.

Zijn er nog andere redenen?

Is het feit dat het lichter is de enige reden waarom je minder goed slaapt? Of kan het ook ergens anders aan liggen? Volgens sommigen is het zo dat volle maan ook een effect heeft op je emoties en je gemoed. Doordat je alles sterker ervaart zou je dus ook slechter kunnen slapen. Het is alleen wel de vraag in welke mate het waar is. Het is namelijk niet uit onderzoek onomstotelijk vastgesteld. Dit is dus wel ook belangrijk om mee te wegen in de waarde van deze theorie.

Het probleem met slechter slapen

Stel nu dat je slechter slaapt wanneer het volle maan is, wat zijn daar dan de gevolgen van? Het is goed om te weten wat de problemen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld heel erg vermoeiend zijn. Wanneer je weinig slaapt, dan merk je al snel dat je ook veel minder brandstof in je innerlijke tank hebt. Wat dan dus weer gevolgen heeft voor de manier waarop je kan presteren gedurende de dag. Een klein pluspunt is dat het niet dagen of weken achter elkaar volle maan zal zijn, dus je kan hier wel relatief snel van herstellen.

Wat kan je eraan doen?

Wanneer jij te maken hebt met slaapproblemen door de volle maan, dan is het fijn om te weten wat je hier dan de volgende keer aan kan doen. Het is namelijk best goed mogelijk om de problemen te voorkomen. In de eerste plaats helpt het bijvoorbeeld om te zorgen dat je jouw slaapkamer echt goed verduistert. Niet in de laatste plaats omdat juist het licht voor jou een probleem is. Wat je dan ook zal merken, is dat dit je ook op andere dagen kan helpen om beter in slaap te komen. Zo haal je er dus alleen maar meer voordeel uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in