U bent aangeslagen en geschrokken, u heeft rode vlekjes op uw eikel en onder de voorhuid van uw scrotum ontdekt. Wat is dat toch, u vermoedt een SOA. Maar is dat ook zo? De rode vlekjes kunnen ook een aanwijzing zijn voor een schimmelinfectie veroorzaakt door een uit balans geraakte pH waarde. Om die pH balans te herstellen moet u eerst van de schimmelinfectie oftewel de rode vlekjes afkomen. Steek uw eikel met opgestroopte voorhuid in een water-azijn oplossing en ook u bent in twee dagen van de rode vlekjes af. U leest hier hoe en waarom.

Rode vlekjes: SOA of schimmelinfectie

Hebt u een SOA opgelopen of heeft u een schimmelinfectie! Het is de schrik van iedere man. U gaat ’s ochtends plassen of staat onder de douche. U trekt de voorhuid even naar achteren en er zitten allemaal vage rode vlekjes op de eikel. Dan zit de schrik er goed in, zeker omdat u mogelijk ook net een nieuwe relatie bent aangegaan en niet veilig heeft gevreeën. Voordat u naar de huisarts rent, leest u eerst dit artikel door. Het hoeft namelijk helemaal niet zo te zijn dat u een SOA hebt opgelopen. De oorzaak van de rode vlekjes op de eikel kan ook te maken hebben met het te vaak schoonmaken van de eikel en voorhuid met zeep. De pH waarde raakt verstoort waardoor de rode vlekjes wegens schimmelinfectie ontstaat. Deze schimmelinfectie komt voor bij alle mannen van alle leeftijdscategorieën.

Oorzaak rode vlekjes

Uw lichaam en huid is licht zuur en heeft daarmee een pH waarde tussen de 5 en 6. Juist doordat het lichaam iets zuur is, wordt de groei van bacteriën en schimmels op de huid grotendeels voorkomen. Het is echter zo dat we graag ons lichaam helemaal schoon willen boenen. Gebruikt u geen pH neutrale zeep – pH neutraal is een pH waarde van 7 – dan gebruikt u dus een zeep vermoedelijk met een pH waarde van 8 of meer waardoor de natuurlijke pH balans wordt verstoord. Zeker op gewoonlijk klamme lichaamsplekken zoals het scrotum, de eikel en onder de voorhuid, is de kans aanwezig dat er schimmelinfectie ontstaat. Dit uit zich in rode vlekjes. Ook vrouwen kunnen last hebben van de schede bij te vaak inwendig schoonmaken met zeep. Deze aandoening is dus een schimmelinfectie en het betreft dus geen SOA. Toch wilt u zo snel  mogelijk van de rode vlekjes afkomen, omdat u zich daar eigenlijk ook voor schaamt. Wat kunt u doen?

Zalfjes en smeerseltjes

Gaat u naar de huisarts dan zal blijken dat u geen SOA heeft, en er wordt verteld dat u zich geen zorgen moet maken. Zalfjes en smeerseltjes met micronazolnitraat worden u voor geschreven om van de rode vlekjes af te komen. Dit kan helpen, maar sommige mannen zien de rode vlekjes snel terug keren, danwel komen niet van de rode vlekjes af. Om te voorkomen dat u:

  • langdurig doorloopt met de rode vlekjes;
  • en dat door de rode vlekjes uw gewone sexuele leven verstoord raakt;

kunt u de volgende beproefde huisremedie toepassen.

Huisremedie tegen rode vlekjes

Het probleem en de oorzaak van de rode vlekjes zit in de zuurtegraad van uw eikel en voorhuid. Het is een vochtige plek en bacterie- en schimmelgroei kan dan ook snel voltrekken. Daarom schrikken veel mannen ook als men van de één op de andere dag overal rode vlekjes zien. Om te voorkomen dat u lang met de schimmelinfectie rondloopt – omdat u zich schaamt om naar de huisarts te gaan – is hier de huisremedie. Een schimmelinfectie kan niet tegen lage pH waarden. Volg dit stappenplan en u bent binnen twee dagen van de rode vlekjes af:

  • neem een longdrink glas en schenk daarin ongeveer een centimeter azijn in. Azijn heeft een pH waarde van rond de 2 en dus ver in het gebied waar schimmels en bacterieën niet kunnen gedeien;
  • vul dit verder aan met schoon water tot de longdrink glas voor ¾ is gevuld;
  • stroop de voorhuid op en steek uw eikel met voorhuid in de water azijn oplossing. Dit doet u 30 seconden;
  • in totaal doet u dit twee maal per dag voor twee dagen lang;
  • spoel de eikel en voorhuid daarna met schoon water af.

U zult zien dat de rode vlekjes binnen twee dagen geheel verdwenen zijn. Daarna stopt u uiteraard met voorgaand stappenplan, om zo de natuurlijk pH waarde van de eikel en voorhuid te laten herstellen. Let op: de eikel zal door de toegepaste water azijn oplossing er een paar dagen schraal uitzien, echter dit herstelt zich vanzelf.

Hoe nu de eikel schoonhouden?

De rode vlekjes op de eikel en onder de voorhuid worden veroorzaakt door te vaak en teveel wassen met niet-pH neutrale zeep. Het is veelal afdoende om de eikel en voorhuid schoon te houden door simpelweg af te spoelen en te poetsen met schoon water. Uiteraard kunt u zo af en toe ook schoon maken met zeep, echter u doet er goed aan om dit niet te vaak te doen. Het scrotum heeft een natuurlijke balans om zich gezond te houden. Wilt u wel iedere dag wassen met zeep, doe dit dan altijd met pH neutrale zeep om zo de pH balans van uw scrotum niet te verstoren.

Wel een SOA!

Heeft u voorgaande huisremedie toegepast en de klachten gaan niet voorbij dan moet u er wel rekening mee houden dat u als sexueel actieve man een SOA bent opgelopen. Dan wordt het tijd om wel snel naar de huisarts te gaan. Veel SOA’s kunnen namelijk met gedegen behandeling en medicijn gebruik afdoende worden behandeld. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Hoe herkent u een SOA? Heeft u als man meerdere sexuele partners? Wees dan altijd voorbereid en heb condooms op zak.

Lees ook over:

Geslachtsgemeenschap gerelateerde aandoeningen

Verminderde vruchtbaarheid: de balzak spatader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in