Wilt u een meisje of toch een jongen. De wetenschap heeft een manier gevonden om de kans te vergroten op het krijgen van een van beide.

Waarom zou je het geslacht van je toekomstige kindje willen kiezen?

Uithuwelijken, soms wordt het nog gedaan. De ouders van de bruid moeten dan vaak een bruidsschat betalen. Hoe hoger de afkomst van de bruidegom, hoe meer de ouders van de bruid moeten betalen. Soms moeten ze zelfs een lening nemen om hun dochter te kunnen uithuwelijken. Het is dan ook nog niet zo gek dat ouders die hun kinderen uithuwelijken, liever een jongen hebben.

Het kiezen van het geslacht is nog vrij onschuldig. Iemand kan bijvoorbeeld al 2 dochters hebben en zou graag een zoontje erbij willen. De meeste mensen hebben ook wel een voorkeur voor een geslacht van hun eerste kindje. Is het mogelijk om hier een invloed op te hebben zonder daarbij genetisch te gaan rommelen in een laboratorium?

Ethiek bij het kiezen van geslacht

Het is mogelijk om het geslacht te kiezen. Men hoeft alleen de zaadcellen maar te analyseren en de juiste te implanteren. Dit wordt nu echter niet gedaan omdat men bang is dat dit de deur opent tot genetische selectie. Men zou dan hetzelfde doen als wat Hitler in de tweede wereld oorlog probeerde (superieur ras kweken). Erfelijke ziektes zouden eenvoudig uitgeroeid kunnen worden, maar wat stopt mensen om dit dan toe te passen op andere genetisch bepaalde eigenschappen zoals bijvoorbeeld intelligentie potentie.

Het kan ook zonder dat we met het erfelijk materiaal gaan rommelen.

Theorie achter kiezen van geslacht.

Het geslacht van een mens wordt bepaald door het Y chromosoom. Is het Y chromosoom afwezig, dan wordt het een meisje. Is het Y chromosoom aanwezig, dan wordt het een jongetje. Het Y chromosoom kan alleen maar door de mannen worden overgedragen.

Zaadcellen met een Y chromosoom zijn klein en zwak, maar veel sneller dan de grotere en sterkere zaadcellen met een X chromosoom. Wanneer dit in het achterhoofd gehouden wordt, is het mogelijk om het geslacht van uw toekomstige kindje te sturen.

Hoe kan iemand dan het geslacht kiezen?

De kans op een jongetje of meisje kan worden vergroot door gebruik te maken van de sterke en zwakke kanten van de 2 types zaadcellen.

  • Het verschil in snelheid tussen de twee verschillende zaadcellen is een van deze sterke en zwakke kanten. Door op het juiste moment geslachtsgemeenschap te hebben, is het mogelijk om de kans te vergroten op een jongetje. Het risico hierbij is echter wel dat u de hele kans om zwanger te worden mist.
  • Een sterk punt van de zaadcellen die leiden tot een meisje is dat ze sterker zijn. Door hier gebruik van te maken kan er een selectie plaats vinden. Minder mannelijke zaadcellen bereiken de eicel waardoor de kans kleiner is dat een vrouwelijke zaadcel de eicel bevrucht.

Voor meer informatie zie: mens en lichaam

Toch een baby van het andere geslacht?

Hierboven beschreven manieren zijn slechts manieren om de kansen te vergroten. Het is geen absolute wetenschap. Dus doet u er alles aan om een jongetje te krijgen, dan is er altijd nog de kans dat u een meisje krijgt en andersom. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in