Het is als jonge ouder ook belangrijk om goed na te denken over alles wat jouw kinderen kan aangaan met betrekking tot je interieur. Natuurlijk wil je jouw woning zo mooi als mogelijk maken en helemaal aan je smaak aanpassen. Dat neemt niet weg dat je wel ook moet zorgen dat alles veilig is. Ook wil je het gemakkelijk kunnen schoonmaken. Om er zeker van te zijn dat je het allemaal goed aanpakt, vind je op deze plek alvast een aantal belangrijke punten van aandacht.

Zorgen voor beveiligingen

Toen je zelf klein was, was hier waarschijnlijk nog niet veel aandacht voor. Tegenwoordig is er echter veel te vinden op het gebied van beveiliging. Denk bijvoorbeeld aan het afschermen van de stopcontacten zodat kinderen er niets in kunnen steken. Of denk aan simpele slotjes voor de deurtjes van de keukenkastjes. Daar kunnen ze zich dus ook niet meer aan stoten. Bovendien is het fijn om te weten dat de gevaarlijke middelen allemaal achter een afgesloten deur worden bewaard voortaan. Ook daar hoef je dus geen zorg meer om te hebben. Overigens gelden de zaken zoals het plaatsen van rookmelders en dergelijke natuurlijk ook gewoon.

Het afschermen van hoeken

We hadden het al de deurtjes van keukenkasten waar de kinderen zich niet meer aan kunnen stoten. Dit moet je natuurlijk eigenlijk ook doorvoeren op alle andere hoekjes die in huis uitsteken. Denk bijvoorbeeld aan de hoekjes van meubelstukken zoals kasten en tafels. Het is heel gemakkelijk mogelijk om dit allemaal wat zachter te maken met wat beschermingsmiddelen. Zo weet je zeker dat je niet met blauwe plekken en bloedende gaten in het hoofd van je kinderen komt te zitten. Dit is voor jezelf ook best fijn, als je er zo over nadenkt.

Het plaatsen van traphekjes

Het traphekje is natuurlijk de klassieker onder de veiligheidsmaatregelen in je interieur. Het is wel heel slim om ervoor te zorgen dat je kinderen niet van de trap kunnen vallen. Wat veel mensen echter niet beseffen, is dat het ook heel slim is om beneden een traphekje te plaatsen. Zo kunnen je kinderen niet in een onbewaakt moment naar boven kruipen en alsnog vallen. Plaats daarom aan beide uiteinden van de trap de hekjes, voor een maximaal positief resultaat. Het is bovendien zodat de hekjes tegenwoordig in veel verschillende vormen te krijgen zijn. Daardoor ziet het er niet lelijk uit.

Kies voor inductie

Wanneer kookplaten op inductie worden aangeprezen, dan wordt dar bijna altijd het milieuaspect bij gehaald. Dit is ook een belangrijke reden om op deze methode over te stappen. Dat neemt niet weg dat het ook heel kindvriendelijk is. Je hoeft niet meer met vuur en gas te werken. Dat is al een vooruitgang. Dat de kookpitten ook nog eens direct koud zijn als je de pan eraf haalt is natuurlijk een ander voordeel. Met één ingreep in huis kan je op die manier talloze potentiële ongelukken voorkomen. Dit is dus misschien wel een nog betere reden om te kiezen voor het koken op inductie in je nieuwe keuken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in