De airfryer is niet meer uit de Nederlandse keuken weg te denken. Dat is vooral te danken aan de uitgebreide mogelijkheden die je ermee hebt. Zo kan je er patat mee bakken, maar kan je net zo gemakkelijk ook vlees of groenten ermee bereiden. Het is fijn om een airfryer in huis te hebben om ermee aan de slag te kunnen. Je denkt misschien dat je alle vormen van bereiden wel kent, maar dat zal je nog tegenvallen. Wij hebben namelijk een aantal tips voor je waardoor je nog meer uit de mogelijkheden kan halen.

Gebruiken als een oven

Misschien wel de belangrijkste tip is dat je de airfryer gewoon als een oven kan gebruiken. Wanneer je kijkt naar de mogelijkheden met baktijd en temperatuur, dan ontdek je al snel dat je eigenlijk alles wat je in de oven bereidt ook in de airfryer te maken is. Het is dan wel belangrijk dat je alle instellingen van dit apparaat goed kent, want daar zit natuurlijk het grote verschil. Bovendien werk je gemiddeld 15 graden lager met een airfryer en gebruik je maar 80% van de baktijd. Sla dus altijd even aan het rekenen wanneer je alleen het ovenrecept kent van een bepaald gerecht.

Niet alleen hartig

Het is ook goed om te weten dat je niet alleen maar hartige gerechten kan maken in de airfryer. Je kan ook allerlei zoetige gerechten maken in het apparaat. Het is alleen wel echt iets voor gevorderden. Zo moet je bijvoorbeeld echt goed weten hoe het met de instellingen is. Als het om zoetigheden bakken gaat, dan is het belangrijk dat je de stand lager zet en de baktijd dus ook wat langer maakt. Het is ook goed om met bakvormen te werken die goed geschikt zijn voor de airfryer. Daarmee kan je het wel wat gemakkelijker voor jezelf maken.

Houd het simpel

Een belangrijk tip om meer uit je mogelijkheden te halen is door het zo simpel als mogelijk te maken. Wanneer je kijkt naar de gemiddelde webshop, dan zie je daar talloze opties om toe te voegen aan je airfryer. Er zijn allerlei soorten accessoires waarmee je kan werken. Het probleem is echter dat je het meeste helemaal niet nodig hebt om het beter te maken. Het is juist zo dat je heel gemakkelijk met de airfryer kan werken door er zo min als mogelijk mee te doen. Wat bakpapier op de bodem leggen en je product erin leggen is vaak al voldoende.

Oefenen met bakken

Het belangrijkste is dat je ook de tijd neemt om alles te leren. Wanneer je aan de slag gaat met het bakken van je verschillende gerechten, dan zal je meer en meer gevoel krijgen bij je airfryer. Je begint met simpele dingen, mogelijk zelfs de producten die hier specifiek voor bedoeld zijn. Vervolgens kan je dan stap voor stap met eigen gemaakte gerechten aan de slag. Iedere keer wanneer je iets maakt zal je merken dat het weer iets beter is dan de vorige keer.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in