Steeds meer mannen trouwen met iemand uit het buitenland. Mensen reizen of werken steeds meer in het buitenland en komen daar hun droomvrouw tegen. Vele mannen vinden hun geliefde in Oost-Europa, sommige doen dit door middel van de internet overspoelende datingsites en anderen komen deze vrouwen tegen tijdens hun buitenlandse ervaringen. Wat maakt deze vrouwen bijzonder en waarom vinden West-Europese mannen deze dames zo aantrekkelijk?

De cijfers

Volgens het CBS zijn het voornamelijk de autochtonen die bruiden uit de voormalige Sovjet-Unie of Polen over laten komen. Tweederde van de geïmmigreerde gezinsvormers in Nederland woont samen of is getrouwd met een autochtoon. Veruit het grootste deel van deze gezinsvormers uit Polen en de voormalige Sovjet-Unie zijn vrouwen. De cijfers uit 2001 geven aan dat er destijds 2500 immigranten (veelal vrouwen) afkomstig waren uit Polen en de voormalige Sovjet-Unie in het kader van gezinsvormende immigratie. Deze aantallen zijn in de loop der jaren gestegen door de groei van internetdating en de mengelmoes van deze culturen tijdens vakanties en werk. 

Redenen voor het trouwen van een Russische vrouw

Een van de redenen voor het trouwen van een Russische vrouw is haar schoonheid. Dit ligt voornamelijk aan het feit dat zij meer aandacht besteden aan hun uiterlijk. De reden waarom zij vaak vrouwelijk en stijlvol gekleed gaan heeft te maken met hun behoefte om aantrekkelijk te zijn tegenover het andere geslacht. Een andere reden is dat deze vrouwen vaak hoogopgeleid en intelligent zijn. Verder zijn deze vrouwen geïnteresseerd in mannen van een andere nationaliteit. Dit heeft niet in de laatste plaats te maken met de houding van Russische mannen en hun alcoholgebruik. Financiële zekerheid en echte liefde zijn andere belangrijke redenen voor trouwen over de grens.

Internationale datingsites

Er zijn op het internet veel datingsites te vinden waarbij Oost-Europese vrouwen, afkomstig uit Polen, Rusland, Oekraïne en de Baltische staten, zich aanbieden als zoekende. Bedenk wel dat niet elke site zijn afspraken na komt en sommige van deze sites enkel bedoeld zijn om geld te verdienen. Maak daarom ook niet te snel geld over op een site tijdens de zoektocht naar de ideale vrouw. Probeer er ook zo snel mogelijk achter te komen of het om echte vrouw gaat, of om een bende oplichters. Dit kan door telefonisch contact te hebben met de dame in kwestie, een klein cadeautje te sturen (bijvoorbeeld oorbellen) en vragen of zij een foto wil sturen waarop zij deze oorbellen in heeft. Kijk ook altijd of de mails algemeen overkomen of dat er echt aandacht aan is besteedt. Probeer in het geval je van dit medium gebruik wil maken, te kiezen voor de bekende sites die eerlijk en open zijn over hun werkwijze. Een tweederangs website met enkel beeldschone Oost-Europese vrouwen die wachten op een man van 45 uit Nederland kan dan ook niet geloofwaardig overkomen.

Vakantie

Ook tijdens vakanties kan het voorkomen dat je daar je droomvrouw tegenkomt. Vooral in Turkije zijn de laatste jaren steeds meer toeristen afkomstig uit Oost-Europa. Het is dan ook veel eenvoudiger en echter om daar contact te hebben met de vrouw van je leven. Doordat je elkaar face-to-face spreekt in plaats van per mail, kun je veel beter inschatten wat de bedoeling van deze dame kwestie is. Tijdens werk in het buitenland is het natuurlijk een stuk eenvoudig doordat je ruim de tijd hebt om deze vrouw wat beter te leren kennen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in