Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus, wie kent deze uitspraak niet? Het klopt dat mannen en vrouwen heel verschillend zijn, dit ligt aan de brein van beide. Het mannen- en vrouwenbrein is niet gelijk. Er zitten veel verschillen in, dit zorgt ervoor dat mannen en vrouwen anders denken en waarom er soms problemen ontstaan binnen een relatie. Beide kunnen zich niet volledig inleven in de ander. 

Mannen en vrouwen 

Waarom denkt een man minder na over problemen en maakt een vrouw zich daar juist drukker over? Waarom denken mannen vaker aan seks dan vrouwen? Dit ligt allemaal aan de verschillen in het vrouwen- en mannenbrein. Er zijn  verschillen in het brein van mannen en vrouwen die veel dingen verklaren. Mannen denken meer aan vechten, eten en voorplanting (oftewel seks). 

De hypothalamus

Hier is een simpele verklaring voor: de hypothalamus, oftewel de plek waar het geslachtsdrift zetelt is bij mannen tweeënhalf keer zo groot als bij vrouwen. Wat doet de hypothalamus precies? Deze reguleert bloeddruk, hartslag, honger, slaap- en waakritme, seksuele opwinding en lichaamstemperatuur. Nog een interessant weetje over de hypothalamus is dat deze zorgt voor variatie in het eetgedrag. Vaak wanneer je maag vol is kan je nog wel een toetje op, dit komt doordat de hypothalamus variatie ziet en dan zegt, ja doe maar. 

De oplossingenzoeker

Het volgende voorbeeld is deze: een  vrouw piekert al een paar dagen over een bepaald probleem en komt hier niet uit. Op een gegeven moment zegt haar man: ach schat, je moet gewoon dit doen. De vrouw ergert hier zich over het algemeen vaak aan, omdat ze vind dat mannen te makkelijk denken. Ook hier is een simpele verklaring voor:

Het deel van de hersenen wat de oplossingenzoeker genoemd wordt is tijdens interpersoonlijke emotionele uitwisselingen groter bij mannen. 

Gevoelens

Vrouwen denken vaak aan gevoelens en mannen praten er vaker niet over. De vrouw wil vaak dat de man over gevoelens praat en de man wil juist dat de vrouw dit minder doet. Ook hier is een verklaring voor. Het spiegelneuronensysteem is in de vrouwenbrein groter en actiever. Dit is het emotionele empathie systeem dat zorgt voor zulke gevoelens. 

Wat probeer ik hier nu duidelijk mee te maken? Het feit dat mannen en vrouwen zo verschillend zijn is niet te veranderen, het enige wat ermee gedaan kan worden is om er mee te leren leven, en je aan te passen aan de ander. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in