Trainer van FC Twente, Preud'homme, verlaat de ploeg voor een avontuur in Saoedi-Arabië. Hij vertrekt al na één seizoen.

Het gerucht hing al een tijdje in de lucht maar is vandaag dan ook bevestigd: Michel Preud’homme verlaat FC Twente voor Al Sahab. Hij was de opvolger van Steve McLaren, die FC Twente vorig seizoen de landstitel bezorgde.

Preud’homme begon zijn eerste seizoen bij FC Twente succesvol, door de Johan Cruijff Schaal aan de prijzenkast van de Tukkers toe te voegen. In die wedstrijd versloegen ze Ajax, en dat deden ze later in de bekerfinale nog eens dunnetjes over. Preud’homme hoopte Ajax ook nog voor een derde keer te verslaan in een cruciale wedstrijd, maar dat feestje ging niet door. FC Twente moest in de strijd om de landstitel uiteindelijk zijn hoofd buigen, de Belgische trainer ging in de Amsterdamse ArenA met zijn FC Twente ten onder aan de enorme druk.

Ook in Europa presteerde FC Twente zeer goed, zo eindigden ze derde in de Champions League-poule met daarin bekende Europese grootmachten Werder Bremen, Inter en Tottenham Hotspur. Vooral met het gelijkspel tegen Inter was een flinke meevaller voor de 52-jarige oud-doelman.

De geruchtenmolen kwam zodoende op gang en een vertrek leek onvermijdelijk. En zo geschiedde, vandaag tekende hij definitief een contract bij El Shabab, de nummer vier van de afgelopen competitie.

Voorzitter Joop Munsterman toont zich zeer content over de samenwerking met Preud’homme: ‘“Het is geweldig wat hij het voorbije seizoen heeft gedaan voor FC Twente. Een nieuwe trainersstaf, 14 spelers vertrokken, 11 nieuwe spelers gekomen, waarbij bijna de gehele as verdween. De nieuwe selectie en de nieuwe technische organisatie tot een geheel smeden is niet gemakkelijk. Michel geniet dan ook veel respect van FC Twente. En het is niet voor niets dat hij door zijn collega’s tot trainer van het jaar is gekozen. Maar dat is nu eenmaal het gevolg van zijn succes dit jaar. Drie trainers in de afgelopen vijf jaar vertrokken. Allen zijn trainer van het jaar geworden. Daarna kwam de belangstelling en het onvermijdelijke vertrek. Wij gunnen en wensen Michel zeer veel succes in zijn nieuwe functie. Wij zijn er zeker van dat hij ook daar succes zal hebben gezien zijn vakmanschap.”

Preudhomme heeft naar eigen de samenwerking de samenwerking met iedereen bij de club als ‘zeer prettig eraren: "Ik heb met veel plezier gewerkt bij FC Twente. Het is een fantastisch jaar geweest zowel qua resultaat voor de club als ook voor mezelf. Elke thuiswedstrijd weer werd ik enorm geraakt door het “you‘ll never walk alone” van de geweldige supporters. De terugkomst vanuit Amsterdam, de laatste competitiedag, was er een om nooit te vergeten. De samenwerking met het bestuur, de selectie, de technische staf, maar ook de medewerkers heb ik als zeer prettig ervaren. Het is heel fijn dat het bestuur begrip heeft gehad voor de situatie. In goede harmonie zijn wij tot een oplossing gekomen. Ik wens Twente het allerbeste voor de toekomst, die ziet er zeer rooskleurig uit. Daar twijfel ik geen moment aan.”

http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/178240/preud-homme-verlaat-fc-twente-voor-al-shabab/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in