Tenerife is een prachtig Spaans eiland dat bij de Canarische eilanden hoort. Dit eiland ligt tweehonderd kilometer van de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan. Tenerife is een vulkanisch eiland. De vulkaan de Teide die zich op het eiland bevindt, is het hoogste punt van Spanje.

Algemeen

Tenerife ligt tussen de eilanden La Gomera en Gran Canaria in. Met ruim 900.000 inwoners is Tenerife het dichtstbevolkte eiland van Spanje. De vulkaan de Teide deelt het eiland in twee stukken. Het zuiden is warm, zonnig en droog, terwijl het noorden een stuk koeler en vochtiger is. In het noorden groeien bijzondere planten, terwijl het zuiden er een stuk kaler uitziet. Het zuiden van Tenerife is het meest toeristisch.

Belangrijke plaatsen

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad aan de noordoostkant van het eiland.Santa Cruz heeft een enorme haven. Vanuit deze haven vertrekken zowel passagiers- als vrachtschepen. Santa Cruz is niet speciaal gericht op het toerisme. De laatste jaren neemt het toerisme wel iets toe, maar doordat de Spanjaarden hier nauwelijks Engels praten gaat dit moeizaam.

Playa de las Américas

Playa de las Américas is het tegenovergestelde van Santa Cruz. Deze plaats is juist speciaal gebouwd voor het toerisme. In Playa de las Américas zul je geen oude gebouwen aantreffen, alles is nieuwbouw. Er zijn veel hotels, winkels, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. In Playa de las Américas is altijd iets te doen.

Los Cristianos

Los Cristianos is het plaatsje naast Playa de las Américas. Dit was oorspronkelijk een klein vissersdorpje dat is uitgegroeid. In de haven van Los Cristianos is het altijd gezellig. Hier kun je rustig een drankje drinken of lekker winkelen. Het prachtige gouden zandstrand trekt ook veel toeristen.

Bezienswaardigheden

El Teide

In Nationaalpark El Teide bevindt zich het hoogste punt van Spanje. De vulkaan de Teide vormt het middelpunt van dit park. Deze vulkaan is wel 3718 meter hoog. De omgeving van de vulkaan is al spectaculair om te zien. Wanneer je met de kabelbaan omhoog gaat, heb je helemaal een fantastisch uitzicht. Met helder weer kun je de Canarische eilanden La Gomera en Gran Canaria zien vanaf de top.

Siam Park

In 2008 is het Siam Park op Tenerife gebouwd, het grootste waterpark van Europa. In dit waterpark is een groot aantal spectaculaire glijbanen te vinden. Bovendien heeft het Siam Park een golfslagbad met de grootste golven ter wereld. Wanneer je naar Tenerife gaat, moet je dit waterpark zeker bezoeken.

Loro Parque

Het Loro Parque is een attractiepark waar shows met dieren worden gegeven. Vooral voor kinderen is dit een fantastische ervaring. In dit park kun je veel zeedieren zien, zoals dolfijnen en orka’s.

Doen

Uitgaansleven

Tenerife is een eiland met een bruisend nachtleven. In de toeristische plaatsen zijn verschillende nachtclubs te vinden. In het hoogseizoen hebben veel bars ’s avonds livemuziek. Bovendien is de sfeer altijd zeer goed. Wel verschillen de prijzen heel erg. In sommige cafés betaal je slecht één euro voor een halve liter bier, terwijl je ergens anders vijf euro voor een klein biertje kwijt bent. Kijk dus van te voren goed naar de prijzen!

Stranden

Op Tenerife zijn bijna alle stranden van zwart lavazand. Er zijn slechts enkele normale stranden te vinden op het eiland. Tussen de plaatsen Los Christianos en Playa de las Américas is wel een prachtig goudkleurig zandstrand te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in