Heb jij ook veel last van vliegangst? Maar wil je toch gewoon de oceanen eens oversteken om te zien hoe het leven daar is? Dan is het belangrijk om daar nu eens iets aan te doen. Het is goed mogelijk om je angsten te lijf te gaan. Er zijn allerlei manieren waarop je de strijd met vliegangst aan kan gaan. Het is voor ieder mens weer net even anders wat werkt. Daarom is het goed om naar de verschillende mogelijkheden te kijken. Mogelijk kan jij ook van je probleem af komen op deze wijze.

Zet het in perspectief

Voor veel mensen komt de vliegangst voort uit een angst om de controle te verliezen. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat vliegen veel veiliger is dan in de auto rijden. De kans op vliegongelukken is namelijk veel kleiner. Het is zelfs zo dat de kans in de lucht op een niet natuurlijke dood kleiner is dan op de grond. Er zijn overigens nog veel meer manieren om te relativeren. Denk aan de mate van controle, de vooruitstrevende techniek en meer van dit soort zaken die je op de grond niet hebt, maar vliegtuigen juist veel veiliger maakt.

Zorg voor innerlijke rust

Het is natuurlijk niet gemakkelijk om tot rust te komen. Je bent namelijk gestrest en zenuwachtig. Maar juist door op zoek te gaan naar innerlijke rust kan je veel bereiken. Zo kan je er bijvoorbeeld veel aan hebben om relaxte kleding te dragen. Ook is het fijn wanneer je lekker in je vel zit. Daarnaast helpt het om goed voor jezelf te zorgen. Wanneer je alle zaken die je onrustig kunnen maken al hebt weggenomen, dan ben je al een heel stuk op de goede weg. Je zit direct anders in het vliegtuig.

Let op andere zaken

Een belangrijk deel van de reden waarom je zoveel last van de vliegangst hebt, is omdat je bezig bent met je vliegangst. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar dit is wel hoe het menselijk lichaam werkt. Alles waar jij veel aandacht aan geeft wordt alleen maar groter. Dit kan heel positief werken, maar in het geval van angsten verlamt het je. Je ziet de problemen met vliegen veel groter dan ze daadwerkelijk zijn. Door je te richten op andere zaken verdwijnen al deze zelfverzonnen randzaken meer en meer naar de achtergrond. Dit maakt een heel groot verschil.

Kiezen voor medicatie

Mochten nu al deze opties niet werken en wil je toch het vliegtuig in? Dan is er altijd nog een laatste redmiddel. Je kan namelijk altijd nog voor rustgevende middelen kiezen. Dit betekent niet direct dat je zware slaappillen moet nemen. Je kan ook allerlei andere middelen krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld ook homeopatische middelen nemen. Het is wel belangrijk om goed te testen wat werkt voor jou, anders heb je er nog niets aan wanneer je het vliegtuig in gaat. De reis wordt er direct een heel stuk meer ontspannen en gemakkelijker door voor jou en voor je reispartners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in