Lekker op vakantie gaan is altijd weer een hoogtepunt in het jaar. Misschien dat je dit jaar eens niet voor de verre vliegreizen kiest. Je wilt genieten van het landschap. Alleen wil je wel wat verder komen dan de provincies van Nederland. Dan pak je dus de auto. In Europa zijn namelijk enkele fantastische bestemmingen te vinden waar je met veel plezier van kan genieten als je er met de auto naartoe gaat. Maak zelf een keuze of doe ze gewoon allemaal. Het is in ieder geval zeker dat je er flink van zal genieten, ook als je zelf achter het stuur zit.

De landschappen van Italië

Het land Italië is onder veel verschillende doelgroepen een geliefde bestemming om naartoe te gaan voor een vakantie. Daar kan je de liefhebbers van een autovakantie ook onder scharen. Zeker wanneer je kiest voor een reis door Umbrië. Je kunt hier mooie heuvelachtige landschappen vinden. Dat is natuurlijk perfect om doorheen te rijden. Dat is echter niet het enige wat deze streek zo aantrekkelijk maakt. Er zijn namelijk ook heel veel leuke kleine plaatsjes te vinden. Die zijn ook meer dan de moeite waard. Er zijn namelijk nog maar weinig plekken in het moderne Europa die zo traditioneel zijn als deze. Wanneer je dus echt even wilt ontsnappen aan de haast en drukte van alle dag, dan moet je hier zijn. Je komt hier eigenlijk letterlijk in een andere wereld terecht. Omdat het gebied behoorlijk uitgestrekt is, kan je je er ook over langere tijd goed vermaken.

Net over de grens

Je kunt het met je auto natuurlijk ook wat dichter bij huis zoeken. Net naast ons kleine kikkerlandje ligt namelijk het autoland bij uitstek: Duitsland. Er zijn in dit land vele aantrekkelijke routes en gebieden die je kan aandoen. Als er dan toch één uit moet worden gehaald, kies dan voor een tocht door Beieren. Dit heuvelachtige gebied is aantrekkelijk om te bezoeken met de auto. Dit zijn namelijk de uitlopers van de Alpen, waardoor je dus niet de hele hoge pieken voorgeschoteld krijgt, maar wel in een sprookjesachtige omgeving terechtkomt. Ook voor Beieren geldt dat er bovendien veel leuke steden en plaatsjes te vinden zijn. Je kunt dus ook met regelmaat de auto uit om leuke dingen te gaan doen. Ook dat is belangrijk om mee te nemen wanneer je een bestemming gaat uitzoeken.

Toch lekker naar Spanje gaan

De laatste optie die de moeite waard is om uit te lichten is Spanje. De meeste mensen kennen dit land alleen van de vliegvakanties naar de zonbestemmingen, denk aan de Costa’s en de feesteilanden. Dat je juist in het binnenland van Spanje de mooiste landschappen en de optimale rust vindt, is bij veel minder mensen bekend. Daarom is dit juist het moment om niet met het vliegtuig, maar met de auto te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een tocht door Andalusië om het echte Spanje te leren kennen. Deze andere kant van het land zal je alleen maar meer aanspreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in