Crisis, crisis en nog meer crisis! Overal hoor je er over, je merkt het om je heen en iedereen praat er over, het is crisis. Allemaal leuk en aardig die crisis, maar het leven gaat door en ook dit jaar heeft bijna iedere Nederlander in juni/juli vakantie. En op vakantie gaan we! We letten misschien iets meer op de prijs en zoeken langer naar een goedkope vakantie. Wil je weten hoe je de goedkoopste vakanties vindt, lees dan verder..

 Last minutes

Ieder jaar kopen reisorganisaties en touroperators duizenden hotelkamers en plekken in vliegtuigen in. Door groot in te kopen"" kunnen de reisbureaus kortingen bedingen en reizen goedkoop inkopen zodat ze goede margers op reisproducten hebben. Consumenten houden echter de hand op de knip en stellen het boeken van een vakantie uit. Hierdoor blijven vakantiewebsites en reisorganisaties met ingekochte reizen zitten.

Wanneer een reisbureau met reizen dreigt te blijven zitten kunnen ze er twee dingen mee doen. Ze kunnen hopen dat de reizen toch nog verkocht worden of ze kunnen reizen extra promoten en consumenten verleiden de vakantie alsnog te boeken. Dit laatste kan onder andere door met de prijs te stunten. Zo ontstaan last minute reizen. Eén a twee weken voor vertrek laten reisbureaus prijzen zakken om niet met vakanties te blijven zitten. Het is beter om een paar tientjes verlies te pakken op een vakantie dan met lege hotelkamers en stoelen te blijven zitten.

 

Voordelen

De belangrijkste reden voor veel mensen om een last minute vakantie te boeken is de prijs. Last minute vakanties zijn over het algemeen een stuk voordeliger dan niet last minute reizen. Vakanties zijn al snel honderden euro's goedkoper wanneer je deze op het laatste moment boekt.

Een ander voordeel van een lastminute boeking is dat je weet wat er op de plaats van bestemming gaande is. Recente problemen in Egypte, Griekenland en Cyprus zijn niet dingen waar je als vrolijke toerist op zit te wachten, boek je op het laatste moment dan weet je dat er op de plaatst van bestemming geen problemen zijn. Ook is het weer over één week beter te voorspellen dan het weer over 4 maanden, op een vakantie in de regen zit niemand te wachten.

Nadelen

Een probleem bij een last minute vakantie is dat niet iedere bestemming nog beschikbaar is. Wil je persé verblijven in dat schattige hotel waar je zulke goede herinneringen aan hebt? Dan is het verstandig om niet last minute te boeken, de populairste bestemmingen zijn namelijk vaak als eerste vol geboekt.

Vind de goedkoopste reis

De nieuwe website lastminutevakanties.nl vergelijkt meer dan 17.000 last minutes van tientallen aanbieders. Je vindt super eenvoudig alle reizen naar jouw favoriete bestemming en ziet meteen wat deze reizen kosten bij verschillende reisbureaus en websites. 

Vroegboek korting

Wil je niet tot het laatst moment wachten? Boek dan op tijd en profiteer van vroegboekkorting!

Touroperators kopen ieder jaar vluchten, hotels en complete vakanties in. Ze weten wel hoeveel ze hebben ingekocht maar niet hoeveel ze dit jaar zullen verkopen. Wanneer ze in het begin van het jaar veel vakanties verkopen weten ze zeker dat ze aan het einde van het vakantieseizoen niet met lege hotelkamers of vliegtuigstoelen blijven zitten die ze voor dumpprijzen moeten verkopen.

Om ervoor te zorgen dat (online)reisbureau's in een vroeg stadium veel reizen verkopen geven ze kortingen weg. Deze korting noemen we vroegboekkorting. In de eerste twee a drie weken van het vakantieseizoen zul je de meeste vroegboek aanbiedingen vinden!

Alle grote reiswebsites en reisbureaus geven vroegboekkorting, maar het is natuurlijk wel zaak om er op tijd bij te zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in