Wil je ook onbeperkt gratis naar euro Disney? Lees hier hoe je net als ik gratis naar Eurodisney kan en veel geld kan verdienen.

""

Tinkerbel:

Mijn favoriete Disney personage is Tinkelbel. Tinkelbel wordt in Nederland soms ook wel Rinkelbel genoemd en in de Engelstalige landen wordt ze Tinkerbell genoemd. Ik ben een absolute diehard fan geworden na het zien van de films van Disney waar ze de hoofdrol in speelt, Tinkelbel, Tinkelbel en en de verloren schat (2009), Tinkelbel en de Grote Reddingsactie (2010), Tinkelbel en de geheimzinnige winterwouden, (2011), Tinkelbel en de Race door de seizoenen (2012). Ik ga daarom ook zeker volgend jaar naar de Disney film Tinkelbel ten Noorden van Neverland (gepland 2013). In alle films is Tinkelbel verliefd op Peter Pan en doet ze al het mogelijke om te voorkomen dat Peter Pan een relatie aangaat met een ander meisje, om dit te bereiken deinst Tinkerbel nergens voor terug.

""

Gratis naar Eurodisney

:Omdat ik heel graag Tinkelbel wilde spelen in een musical op school heb ik toen ik 14 jaar was samen met mijn handvaardigheidlerares mijn eerste Tinkelbel pakje gemaakt. Ik vond de drie optredens in die schoolmusical fantastisch. Toen ik dan ook op internet een advertentie zag voor een verkleedwedstrijd, met als hoofdprijs een gratis verblijf van 3 dagen voor 4 personen in Eurodisney, heeft mijn vader in het bos een foto van mij gemaakt gekleed in mijn Tinkelbel pakje. Deze foto heb ik ingezonden en na 4 weken kreeg ik de uitslag, ik had gewonnen!! Ik vond het geweldig. We zijn die zomer met zijn vieren naar Disney geweest en ik droeg alle dagen mijn Tinkelbelpakje.

Hoe ik Tinkerbell werd:

Mijn verblijf in Eurodisney bleef niet onopgemerkt. De tweede dag werd mijn vader aangesproken door een vriendelijke medewerker van Disneyland Parijs die ons uitnodigde voor een gesprek. We liepen met hem mee naar het hoofdkantoor van de ""manager van Disneyland Parijs in het Disneyhotel. De manager was een vriendelijke man en we kregen iets te drinken en een “Oma duck gebakje”. De manager vond dat ik er heel leuk uitzag in mijn Tinkelbelpakje en hij vroeg, in het Engels, of ik het leuk zou vinden om echt als Tinkerbell op te treden in het Disney theater. Ik vond dat natuurlijk geweldig. Die avond mocht ik in het echte Disney theater meespelen in de kindermusical. Mijn optreden was zo’n succes dat de manager mijn vader na afloop een aanmeldingsformulier gaf. Als ik 18 jaar zou worden en als ik het dan nog leuk vond mocht ik me aanmelden om echt als  Tinkerbell in Eurodisney te gaan werken.

Mijn baan als Tinkerbell
Naar aanleiding van het aanbod van Eurodisney koos ik op school alle talen. Ik was natuurlijk ontzettend gemotiveerd en slaagde op mijn 17de met vlag en wimpel. Na school heb ik nog een cursus communicatie gedaan en toen ik 18 jaar was heb ik me aangemeld bij Eurodisney. Ik werd meteen aangenomen maar vond het toch wel ""spannend. Disneyland Parijs is namelijk een bedrijf dat op een Amerikaanse manier werkt. Dat houdt in dat je als basisloon het minimumloon krijgt en dat je de fooien mag houden. Best spannend dus want ik had geen idee wat ik daar van kon verwachten.

Een rijke tinkerbell

In Eurodisney staat een levensgrote theepot waar Tinkerbell in woont. Dit werd mijn vaste werkplek. Al na 5 minuten kwam er een stel met een als Assepoester verkleedde dochter die graag met mijn op de foto wou. Ik zakte door mijn knieën en de vader nam een paar foto’s van ons. Ik kreeg 5 euro fooi, niet slecht vond ik voor een paar foto’s.

Ondeugende tinkerbell:
Omdat Tinkerbell in de film vaak ondeugende dingen doet deed ik dat ook. De kinderen, maar ook de ouders, vonden dat erg leuk en namen daar graag foto’s van. Bijna alle kinderen wilden met me op de foto en van vrijwel allemaal kreeg ik een fooi.

""Tinkerbill
Op een dag, toen het even wat rustiger was, stond ik even te praten met mijn collega de fee Vidia. Ik stond met mijn rug naar het publiek toe en hoorde steeds meer fototoestellen klikken. Toen ik lachend achterom keek zag ik dat er drie jonge vaders aan het foto’s nemen waren van mijn achterkant. De knapste van de drie kwam naar me toe en zei “nice dress, tinkerbill” en hij gaf me 10 euro fooi. Ook de ander twee jonge vaders gaven me een leuke fooi.

Even uitrusten
In de loop van de middag kreeg ik na 5 uur werken best wel vermoeide benen en ging ik even zitten. Ik genoot van alle aandacht en dacht bij mezelf, wat een mooie baan!!

Slot van de sessie
Om 3 uur ’s middags was mijn eerste fotosessie voorbij en nam ik met een handkus ""afscheid van mijn publiek.

Een laatste pose
Op veler verzoek nam ik nog een paar posos aan voor de reuzenbloempot en het reuzengras met de reuzenpaddenstoel ertussen.

De parade
Van 3 tot 4 uur had ik pauze en om 4 uur begon de parade.

Het einde:
Mijn eerste parade zal ik nooit vergeten. Het was een stralend mooie zomermiddag en er stonden honderden mensen langs de kant. Overal waar ik langs reed zag ik blije kinderen en bewonderende blikken van de volwassenen. Er werden werkelijk duizenden foto’s en honderden filmpjes van mijn optreden gemaakt. Geweldig al die aandacht, Tinkerbell zijn in Eurodisney is voor mij echt helemaal het einde.

""Bedankt voor het lezen van mijn artikel:

Graag lees ik je reactie, positief of negatief, ik waardeer elke reactie want daar leer ik zelf weer van. Vind je mijn artikel het lezen waard, stuur de link dan a.u.b. door naar je contacten. Ik wens je veel plezier met het lezen van mijn andere artikelen.

 M.vr.gr. Dik Laan

© Dik Laan 2011 Dit artikel is volledig verzonnen. (voor ieder gebruik van de tekst van dit artikel is toestemming nodig.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in