Toronto is met ongeveer 2.500.000 inwoners de grootste stad van Canada en hoort bij de grootste steden van Noord Amerika. Zoals bij veel grote Canadese steden, doet de omvang van de stad weinig af, aan de samenhorigheid van de inwoners. Het is tevens de stad met de langste straat ter wereld (Yonge Street op 1896 km). Wat is er zoal te zien en te doen in deze bruisende stad?

In zakelijk opzicht is Toronto dé stad van Canada. Dit zakelijke succes van de stad is met name te zien aan de fraaie wolkenkrabbers die in de binnenstad staan. De skyline is adembenemend met de CN-toren als absolute eyecatcher. De stad ligt op de Noordwestelijke oever van Lake Ontario. Dit meer is één van de vijf meren die op de grens van de VS en Canada liggen.

Kunst en cultuur in Toronto

Toronto heeft meer musea dan menig andere steden. Alles, van schoenen tot suiker, keramische kunst tot anticonceptie, textiel tot televisie en meer. In totaal zijn er meer dan 125 musea en openbare archieven in de stad, waarvan er 9 behoren tot Toronto City Musea. Er zijn meer dan 50 ballet- en dansgezelschappen in de stad, 6 opera gezelschappen en 2 symfonieorkesten. In het landschap van Toronto zijn ongeveer 150 openbare monumenten en kunstzinnige vormen te ontdekken. Daarnaast zijn er zijn 2000 werken van zogenaamde roerende kunst te ontdekken in openbare gebouwen zoals het stadhuis en de civiele centra. Toronto heeft ongeveer 350 straatsluitingen per jaar om zodoende culturele festiviteiten mogelijk te maken.
De drie grootste jaarlijkse optochten zijn de Gay Pride, Caribana en de Santa Claus Day parade. Na New York en Londen heeft Toronto het grootste theatercentrum van de Engelstalige landen. Tot slot heeft de stad een bruisende filmindustrie en wordt daardoor ook wel Hollywood Noord genoemd.

Uitgaan in Toronto

C-lounge

Deze sfeervolle loungebar is zeer vernieuwend voor Toronto. Het interieur is voor een groot deel geïnspireerd door watervormen. Het grote terras is omringt door privé plekken en een prachtig zwembad. Met de zachte loungemuziek en het sensuele kaarslicht kan je avond niet meer stuk.

Circa

Dit is een discotheek waar je zeker een bezoekje aan moet brengen. De legendarische Peter Gatien heeft deze club geopend. Peter Gatien werd ook wel de koning der New York clubs genoemd, omdat hij de beste clubs in New York onder zijn hoede had. Deze club Circa heeft een oppervlakte van ongeveer 5100 vierkante meter. De club bestaat uit vier verdiepingen en heeft een hyper moderne uitstraling.
Doordeweeks zijn er vaak zakelijke festiviteiten, maar in het weekend staat de club op springen met ’s werelds grootste artiesten achter de draaitafels.

Crocodile Rock

Al jaren staat deze bar bekend als de beste Partybar van Toronto. Het publiek is gemiddeld iets ouder dan 25 jaar en danst op klassieke rock, top 40, retro 80’s, disco en dance. Men kan genieten van een uitgebreid menu met veel voorgerechten en een uitgebreid pizza-assortiment.

Courthouse

In het Courthouse kan men genieten van de warme sfeer en het comfort wat deze uitgaansplek te bieden heeft. Het interieur stamt uit een vervlogen tijdperk met hoge plafonds en authentieke open haarden. De hele sfeer is majestueus en mystiek.
Een geweldige setting voor zakelijke, maar ook privé aangelegenheden.

Toronto heeft genoeg te bieden als het aankomt op kunst, cultuur of uitgaansgelegenheden. De stad is aan te raden voor mensen die graag diversiteit willen proeven, maar zeker ook voor mensen die zaken willen doen in het noorden van Amerika. Go Toronto!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in