Als je naar het westen van Noord-Amerika gaat, mag je jezelf absoluut niet onthouden van een bezoek aan de Grand Canyon. Iedereen die de Grand Canyon ooit gezien heeft, weet dat dit iets is wat zó bijzonder is dat je het van de daken zou willen schreeuwen om te laten weten hoe het aanvoelt om dat wereldwonder te aanschouwen!

Het park

Na het binnenrijden van het park zie je eerst heel veel bossen. Als je je begint af te vragen waar die mooie Canyon nu toch is, kom je eindelijk bij een uitzichtpunt aan. Vanaf daar vertrekken verschillende bussen door het park, om je een uitzicht te geven over de Canyon vanaf andere punten. Het zicht is prachtig. Je ziet een machtig groot gat, van waaruit bruingekleurd gesteente de lucht in rijst.

Uitzicht

Het is heel apart om de Grand Canyon te zien als het er onweert (wat daar regelmatig schijnt te gebeuren). Je ziet dan de bliksemschichten als het ware de rotsen in schieten.

Nog veel mooier zijn de zonsopkomst en de zonsondergang. Genoeg mensen staan extra vroeg op om de zonsopkomst in de Canyon te zien. Je ziet in het begin slechts enkele roze streepjes licht aan de andere kant van het rotsige gebied, maar langzamerhand komen er steeds meer lichtstraaltjes boven de Canyon uit. Het kleine felle lichtje ontwikkelt zich uiteindelijk tot een grote bol. Het is heel bijzonder om dit mee te maken. Vanaf verschillende uitkijkpunten kun je genieten van dit aparte verschijnsel. De geweldig mooie, rode aarde van de bergen in de Grand Canyon doen, vooral tijdens de zonsopkomst, echt iets met je. Het is een waar wereldwonder!

Attracties

Boven de Grand Canyon is een grote glazen plaat gemaakt. Deze Skywalk is een soort glazen hoefijzer dat uitsteekt boven de Canyon. Je kunt er overheen lopen, om vervolgens naar beneden te kijken en het onderste puntje van de Canyon te zien. Het uitzicht is immens!

Je kunt ook kiezen voor een vlucht met een helikopter of vliegtuig boven de Canyon. Het is geweldig om door de Canyon te vliegen en de rotsen van dichtbij te zien.

Als je niet zelf boven de Canyon durft te staan of vliegen, dan kun je er ook voor kiezen om een prachtige film te bekijken over de Grand Canyon. In deze film word je meegenomen door het geweldig mooie gebied, waarbij je ook de Colorado River van dichtbij kunt zien.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in