Moskou is een stad die niet bepaald bekend staat om veel toerisme. Toch zijn er veel bezienswaardigheden in Moskou. Een reis is dan absoluut aan te raden. Vrees niet teveel voor de kou, want in de zomer kan het er erg heet zijn.

Algemene informatie

Moskou is de hoofdstad van Rusland. Het is een zeer grote stad met meer dan tien miljoen inwoners. Het is pas sinds 1918 (opnieuw) de hoofdstad van Rusland. Daarvoor was Sint-Petersburg lange tijd de hoofdstad van Rusland. Het reizen in Moskou is zeer goed te doen, aangezien Moskou beschikt over een uitgebreid metrostelsel. Met meer dan 150 stations is het gemakkelijk om overal in de stad te kunnen komen.

Bezienswaardigheden

Kremlin

Het Kremlin is de regeringszetel van Rusland. Het ligt in het centrum van Moskou en ligt aan het Rode Plein. Het Kremlin stond tijdens de Koude Oorlog symbool voor het communistische bewind van Rusland. Naast dat het de regeringszetel is, herbergt het Kremlin ook een theater, een museum en meerdere paleizen en kathedralen. Zo staat in het Kremlin de bekende Oespenski-Kathedraal. Ook is het Tsarenkanon een toeristische attractie. Dit enorme kanon weegt 40.000 kilo en is bijna zes meter lang. Naast het kanon staat de Tsarenklok, de grootste klok ooit door mensen gemaakt. De klok is ruim zes meter hoog en weegt meer dan 200.000 kilo!

Rode Plein

Het Rode Plein is gelegen in het centrum van Moskou. Aan dit plein staan indrukwekkende gebouwen, zoals het zojuist genoemde Kremlin. Verder staat hier een van de bekendste kathedralen van de wereld, de Pokrovkathedraal. Deze kathedraal is opvallend om zijn verschillende kleuren. Het verhaal gaat dat de opdrachtgever tot de bouw van de kathedraal, Tsaar Ivan de Verschrikkelijke, de architecten blind heeft gemaakt. Zo wilde hij voorkomen dat de architecten iets mooiers zouden bouwen dan de Pokrovkathedraal. Verder liggen aan het plein grote warenhuizen, meerdere kathedralen en het nationaal historisch museum. Allemaal zeker een bezoek waard!

Christus-Verlosserkerk

Deze kerk ligt vlakbij het Kremlin en het Rode Plein. Het is de grootste Russisch-Orthodoxe kerk ter wereld, tevens de hoogste. Het werd gebouwd als herdenking aan de slachtoffers van Moskou ten tijde dat Napoleon Moskou belegerde en innam. Het voorstel kwam in 1812, maar de kathedraal werd pas ingewijd in 1883. Tijdens het communistische bewind werd religie in Rusland afgeschaft. De kerk, op een mooie pek gebouwd, was een doorn in het oog voor Stalin. De kerk is toen gesloopt en opgeblazen. Het plan om er een communistisch monument te bouwen is echter nooit voltooid. Vanaf 1990 werd de huidige kathedraal gebouwd. Deze kathedraal heeft op de eerste verdieping tevens een museum over kerkgeschiedenis.

Kleinere bezienswaardigheden

Moskou heeft meerdere gebouwen die niet een lange tijd kosten om te bezoeken, maar wanneer u toch in Moskou bent moet u zeker niet vergeten hier even naar te gaan kijken. Onder andere de "Zeven Zusters", zoals het complex heet, is een zeer mooi gebouw. Het wordt gebruikt door de regering en door de staatsuniversiteit van Moskou. Ook het "Triomfpaleis" is een zeer mooi gebouw. Tot 2007 was het, met ruim 264 meter, het hoogste gebouw van Europa. Het wordt gebruikt als appartementencomplex.

Conclusie

Ondanks dat Moskou misschien niet veel toeristen trekt, om wat voor reden dan ook, is het zeker een bijzondere stad! Het heeft een rijke historie en mooie kathedralen en gebouwen. Zeker een bezoek waard!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in