Het Siam Park op Tenerife is het grootste waterpark van Europa. Dit waterpark is gebouwd in Thaise stijl en heeft een groot aantal spectaculaire glijbanen. Bovendien heeft dit park een golfslagbad met enorme golven.

Algemeen

Het Siam Park bevindt zich in het zuiden van het Canarische eiland Tenerife. Het waterpark is in 2008 geopend. Er zijn glijbanen te vinden in het park, maar ook kun je zwemmen in het golfslagbad of lekker uitrusten op een van de ligbedden in de zon. Ook voor kleine kinderen is een aantal dingen gemaakt, maar het park is vooral gericht op spannende en spectaculaire glijbanen. De toegangsprijs bedraagt €32,00 per persoon. In het hoogseizoen wordt het park goed bezocht en kan het dus erg druk zijn.

Attracties

The Dragon en The Vulcano

The Dragon en the Vulcano zijn twee naast elkaar gelegen glijbanen. In beide glijbanen ga je met vier personen in een band naar beneden. The Dragon is een spectaculaire snelle glijbaan, waarbij je terecht komt in een steile trechter vlak onder een enorme draak. Deze glijbaan is een van de spannendste glijbanen van het park. Ook in the Vulcano kom je in een grote trechter terecht. In het donker ga je dwars door een vulkaan heen.

Tower of Power

De Tower of Power is de meest spectaculaire glijbaan van het Siam Park. Deze glijbaan is alleen geschikt voor echte waaghalzen. De Tower of Power is een glijbaan van 28 meter hoog, die steil naar beneden gaat. Bovendien gaat het laatste stuk van de glijbaan onder een aquarium door. Hier zwemmen grote vissen en haaien zo over je heen.

The Giant

The Giant bestaat uit twee identieke glijbanen waar je met een band vanaf gaat. Je komt terecht in een grote trechter en gaat supersnel naar beneden.

Mai Thai River

De Mai Thai River is een wildwater rivier waar je met een band doorheen gaat. Je kunt op deze manier een groot deel van het park zien en je komt prachtige planten en watervallen tegen. Bovendien kom je ook door het grote aquarium heen en heb je de kans haaien, roggen en grote vissen te zien.

The Jungle

In The Jungle bevinden zich vier glijbanen waar je met een band vanaf kunt. Deze glijbanen gaan snel, door het donker en hebben plotselinge bochten.

Wave Palace

Het Wave Palace is een enorm golfslagbad. Hier zijn de grootste golven ter wereld te vinden. Ieder uur kun je hier twintig minuten lang genieten van de grote golven die tot wel drie meter hoog kunnen worden. Niet voor niks is dit golfslagbad enorm populair onder alle bezoekers van het park.

Naga Racer

Bij Naga Racer is het mogelijk om een wedstrijdje te houden met je familie of vrienden. Hier liggen zes glijbanen naast elkaar. Met behulp van een matje kun je proberen zo snel mogelijk naar beneden te komen.

Lost City

Lost City is een speelparadijs voor de jongste kinderen. Hier zijn grote speeltoestellen te vinden en allerlei glijbanen. Ook is er een speciaal gedeelte voor baby’s en hun ouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in