Een land dat voor veel mensen vrij onbekend is. Toch staat dit land al jaren bekend als hét veiligste land van Zuid-Amerika. Dit kleine land, gelegen tussen Brazilië en Argentinië, heeft de toerist genoeg te bieden. Momenteel worden er weinig vakanties aangeboden vanuit Nederlandse bodem terwijl dit land meer en meer ontdekt wordt door toeristen uit Canada, de Verenigde Staten en Europa. Waar komt deze interesse vandaan en wat maakt Uruguay zo boeiend voor toeristen?

Bevolking

De oorspronkelijke bewoners van Uruguay waren de Charrúa, een nomadisch indianenvolk dat leefde aan de oevers van de Rio de la Plata. Het grootste deel van de hedendaagse Uruguayanen bestaat uit nakomelingen van Baskische en Italiaanse immigranten.  Een kleinere groep bestaat uit immigranten uit diverse landen binnen Europa. Het uiterlijk van deze bewoners doet dan ook meer Westers aan dan andere Latijns Amerikaanse landen.

Eten en Drinken

De Uruguayanen zijn echte vleeseters. De meeste gerechten worden dan ook bereidt met vlees in de basis. De bekende asadotechniek, waarbij groeven in het vlees (meestal biefstuk) word gemaakt alvorens ze worden gegrild, is afkomstig uit dit land. De keuken is traditioneel gebaseerd op zijn Europese roots en bestaat uit mediteraans voedsel afkomstig uit voornamelijk Spanje, Italie en Frankrijk. Het nationale drankje van Uruguay wordt Grappamiel genoemd. Grappamiel is een alcoholisch drankje gemaakt van alcohol en honing.

Punta del Este

Een in Zuid Amerika meer dan bekende badplaats, ook wel liefkozend het Saint Tropez van Latijns Amerika genoemd. De plaats, met meer dan 40 kilometer aan prachtige witte stranden, is met recht een plek om te zien en gezien te worden. Geniet van de stranden, bezoek luxe boetiekjes, de dure maar mooie hotels of een van de bars en discotheken van deze geweldige badplaats. Bedenk wel dat alhoewel de prijzen in heel Uruguay te overzien zijn, dit niet geldt voor Punta del Este.

Montevideo

Montevideo is met zijn 1,3 miljoen inwoners veruit de grootste stad van Uruguay. Goed om te weten is dat deze stad de op-één-na veiligste hoofdstad van de wereld is. Naast de prachtige stranden in het noorden van deze stad zijn er ook diverse bezienswaardigheden die absoluut de moeite van een bezoek waard zijn. Voorbeelden hiervan zijn het Palacio Legislativo (het paleis van justitie) en het Placio Salvo. Wat te verwachten valt van een stad van dergelijke grote, heeft Montevideo een ruim aanbod voor de toerist die het nachtleven van Montevideo op de proef wil stellen.

Combinatie Buenos Aires-Montevideo

Er zijn diverse mogelijkheden voor het maken van een combinatie bezoek tussen Montevideo en de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Veruit de goedkoopste is de reis per boot. Dagelijkse vertrekken boten vanuit deze twee steden. Binnen drie uur vaart men van Montevideo naar Buenos Aires. Deze kans om twee wereldsteden in korte tijd te bezoek kan een beetje toerist niet voorbij laten gaan!

Belangrijk om te weten

In Uruguay wordt Spaans gesproken. Er wordt betaald met de Uruguayaanse peso. Tweeëndertig peso staat gelijk aan een euro. Naast de peso worden over het algemeen ook Amerikaanse Dollars als betaalmiddel geaccepteerd. In alle steden zijn internetcafé’s te vinden. Kosten voor het gebruik hiervan zijn gemiddeld € 0,50 per uur. Met de mobiele telefoon is over het algemeen in heel Uruguay bereik. Hotels of hostel zijn te boeken op sites als Hotels.com of Hostelworld.com.

Op naar Uruguay!

Voor toeristen die op zoek zijn naar land met diverse flora & fauna, mooie steden, prachtige stranden en lekker eten is dit Spaanstalige land een must.  Een bezoek aan het veiligste land van Zuid Amerika kan dan ook niet anders dan een uniek en avontuurlijk verhaal worden! Tevens een uniek verhaal op feestjes en partijen vanwege de kleine kans dat er iemand aanwezig is die ooit Uruguay bezocht heeft!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in