Oberausen bevindt zich in Duitsland en ligt dichtbij de Nederlandse grens. In Oberhausen is een grote winkelcentrum genaamd CentrO. Hier vindt u ruim tweehonderd winkels, een pretpark, een grote promenade met veel palmbomen en fonteinen. Ook zijn er een hoop restaurants en veel uitgaansgelegenheden. Nabij het reusachtige Centro bevindt zich Movie Park Germany en Sea Life. Er is voor ieder wat wils.

Winkelen in Oberhausen

De meeste winkels zijn kledingwinkels, maar er zijn ook winkels in accessoires, sieraden, elektronica en parfum. Alle bekende modelabels zijn er vertegenwoordigd. Ook is er in CentrO een elektronicawinkel genaamd Saturn van 4000m2. De winkels zijn zes dagen per week geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Het adres van CentrO is:

CentrO Oberhausen

Centroallee 1000

D-46047 Oberhausen

Movie Park Germany

Movie Park Germany is geopend in 2009 en heette voorheen Warner Bros Movie World en is een attractiepark gelegen nabij het winkelcentrum CentrO. Het park bestaat uit diverse (water)attracties en bioscopen. De entree voor kinderen tot en met drie jaar is gratis en voor kinderen vanaf drie jaar en voor volwassenen bedraagt het respectievelijk 27 en 31 euro.

Sea Life

Sea Life in Oberhausen is het grootste zoet- en zoutwateraquarium van Duitsland met  bijna 20.000 zeedieren van meer dan 100 verschillende soorten, die afkomstig zijn uit alle wateren van de wereld. De entree is gratis voor kinderen tot en met drie jaar. Voor kinderen van drie tot en met 14 jaar bedraagt het 10,95 euro en voor kinderen vanaf 15 jaar en volwassenen bedraagt het 15,95 euro. Er zijn ook gezinskaarten te koop, deze zijn geldig voor twee volwassenen en maximaal drie kinderen en bedraagt 46,50 euro.

Reizen naar Oberhausen

Vanaf Amsterdam is Oberhausen makkelijk bereikbaar per trein, de reisduur is 1 uur en 50 minuten. Er gaan dagelijks 7 treinen van ICE Internationaal vanaf Amsterdam naar Oberhausen. Voor 19 euro boekt u een enkele reis. Bovendien is het mogelijk om met de auto te gaan, de reisduur is met de auto ongeveer 2 uur vanaf Amsterdam over een traject van 192 km. Centro ligt nabij het station Oberhausen en is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Er zijn 14.000 parkeerplaatsen rondom CentrO, waar u gratis kunt parkeren.   

Verblijven in Oberhausen

In Oberhausen zijn er meerdere hotels die dichtbij het winkelcentrum CentrO liggen. Een driesterren  hotel dat op steenworp aftand ligt heet TRYP Centro Oberhausen Hotel. Het hotel heeft comfortabele en moderne kamers en een receptie die 24 uur geopend is. Een tweepersoonskamer bedraagt circa 50 euro per persoon. 

Kerstmarkt in Oberhausen

Halverwege november wordt het winkelcentrum volledig omgetoverd tot een kerstdorp. Op de promenade zijn er dan een hoop dennenbomen en heel veel kerststands met mooie verlichting en sfeervolle muziek. Ze verkopen daar een hoop leuke geschenken, souvenirs, kleding, kerstspullen en allerlei lekkernijen. Voor de kinderen is er een hele grote sneeuwscooterbaan en andere kerstactiviteiten, waardoor zij zich uitstekend zullen vermaken.

www.centro.de
www.kerstmarkten.nl
www.visitsealife.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in