Creativiteit en originaliteit zijn nodig om een eigen app te lanceren. Een app, ook wel applicatie genoemd, is software met een bepaald doel. Tegenwoordig downloaden we eenvoudig een app in de App Store of Google Play Store. Door de opkomst van onze smartphones zijn apps steeds populairder geworden. Het laatste jaar hebben verschillende YouTubers een app ontwikkeld met als doel amusement. Is het misschien iets voor jou, in deze tijd van verveling door een lockdown, om zelf aan het slag te gaan met als resultaat een app die iedereen kan downloaden?

Het idee van de app

Maak eerst een plan voor het proces. Als een app wilt die aanslaat bij de gebruikers, is het van belang goed onderzoek uit te voren. Je idee hoort origineel en vernieuwend te zijn. Vraag je af of de app die jij in gedachte hebt, past tussen alle andere apps in de stores. Zal de moeite en tijd die je erin steekt wel lonen? Het is daarom belangrijk dat je inspiratie niet te veel overeenkomsten heeft met een app die het al heel goed doet op de markt. Het is zonde als de app niet geliefd zal zijn; een app maken kost en vraagt veel van je. Bedenk altijd: heeft het publiek hier nog behoefte aan?

App maken met een app maker

Je hoeft niet ver gevorderd te zijn in programmeren om een app te kunnen maken. Er zijn namelijk nog genoeg manieren hoe dit ook kan. Door bijvoorbeeld een app maker in te schakelen. Dit is een computer software die door middel van het knippen en plakken van bestandsdelen een app kan creëren. Je kunt met de app maker ook verschillende varianten bewerken. Het nadeel hieraan is dat je maar beperkte functies hebt om je uit te leven. Het is wel erg eenvoudig om te gebruiken en bovendien kost het je minder geld dan een app ontwikkelaar in te schakelen. Een app maker kun je snel downloaden. Zo had Google lange tijd een eigen app die hiervoor geschikt is. Inmiddels wordt de app niet meer ondersteun, al geven ze je wel alternatieven zoals App Engine.

App maken met app ontwikkelaar

Als je een wat groter budget hebt en professioneler te werk wilt gaan, is het inschakelen van een app ontwikkelaar geen slecht idee. Als je hulp vraagt aan een app ontwikkelaar, wordt er meestal met een groep gewerkt aan de ontwikkeling van de app. De app ontwikkelaar levert ook andere diensten zoals de gebruikershandleiding die hij schrijft. De kosten van het maken kan al gauw meer dan duizend euro kosten. Het is dus verstandig om de noodzaak ervan in te zien. Als je het simpel wilt houden is een app maker verstandiger dan het inschakelen van een app ontwikkelaar.

App op de App Store of de Google Play Store?

Niet alleen de app maken kost veel geld, ook de app lanceren in de store brengt kosten met zich mee. Het is makkelijker om je app in de Google Play Store te plaatsen. Daarnaast kost dit ook minder geld, namelijk: eenmalig een betaling van $25,-. De kosten voor de App Store zijn elk jaar $99,-. Je kunt dan ook gelijk de prijs bepalen, waarvoor de app op de markt komt. Het proces van goedkeuren kost meer tijd en geld bij de App Store, omdat ze elke app virusvrij maken en de selectie strenger is. Ze willen geen apps die lijken op bestaande apps. Denk dus goed na over je concept, en hopelijk zien we jouw app binnenkort in de store!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in