In dit artikel worden de voordelen van kortingscodes toegelicht. Wat drijft mensen om deze codes zo massaal te gebruiken en hoe komt het dat kortingscodes alleen maar populairder worden?

Iedereen wil geld besparen. Het doet er eigenlijk niet toe hoeveel je verdiend of wie je bent, minder betalen is altijd beter dan meer betalen. Het besparen is dan ook de voornaamste reden om online kortingscodes te gebruiken. In de afgelopen jaren heeft online shoppen een enorme vlucht genomen. En de populariteit van kortingscodes blijft niet achter. 

Het kortingscode fenomeen, dat is overgewaaid uit Amerika, kent zijn oorsprong uit kranten en tijdschriften. Het uitknippen en inleveren van deze kortingscodes kan binnenkort verleden tijd zijn. Momenteel zijn er een aantal grote online spelers op de Nederlandse kortingscodemarkt die samenwerken met tientallen, soms wel honderden bedrijven om de laatste kortingscodes overzichtelijk weer te geven. Daarbij zijn onlangs een aantal regels opgesteld om dit in goede banen te leiden. De zogenaamde 'code of conduct' zorgt ervoor dat de kwaliteit van Nederlandse kortingscodesites gewaarborgd blijft.

Voordelen van kortingscodes op een rij

Een voorbeeld van zo'n typische kortingscode is: de gratis verzending. Het betalen van verzendkosten komt soms onverwacht en kan leiden tot frustratie bij de consument. Dit is de voornaamste reden dat webshops via een simpele kortingscode deze kosten voor hun rekening nemen. Nog een voorbeeld is de '2 voor de prijs van 1' kortingscode. Deze type kortingscodes vind je vaak bij de grote warenhuizen die zich kunnen veroorloven om deze acties aan te bieden.

Nederlanders houden van zaken die het leven makkelijk maken. Het shoppen vanuit huis met kortingscodes past daar prima bij. De consument hoeft geen rekening meer te houden met openingstijden, kunnen makkelijker prijzen vergelijken zonder uren door de stad te struinen en houden geld over voor andere dingen. Het gebruikersgemak van de kortingscode, het sociale aspect (delen van kortingscodes op twitter en facebook) en de groeiende populariteit van internetshoppen zal ervoor zorgen dat deze markt groeiende blijft. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is de juiste kortingscode in te vullen (bv. een bol.com couponcode). Wanneer dit is gebeurd wordt deze korting automatisch verwerkt. 

http://www.imbull.com/component/content/article/20-imbull-haalt-engelse-kortingscode-regulering-naar-nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in