In de wereld van vandaag kent het internet een breed scala aan toepassingen. Die toepassingen raken aan elk aspect van de menselijke natuur, van het meest persoonlijke tot het sociale en economische terrein. Er zijn speciale middelen ontwikkeld voor de meest efficiënte toepassingen. Deze middelen combineren de laatste doorbraken in de technologie en zijn voor iedereen betaalbaar. Iedereen die wil profiteren van de voordelen van een internetverbinding om op persoonlijk of zakelijk gebied iets tot stand te brengen, probeert de meest effectieve gereedschappen te verzamelen om daarmee de beste resultaten te bereiken.

Persoonlijke dienstverlening

De laatste tijd is bloggen van ongekend groot belang geworden. Het wordt in brede kring gewaardeerd als een effectief instrument voor persoonlijke dienstverlening. De impact ervan wordt zowel op publiek als sociaal-economisch terrein erkend en meetbaar genoemd.

Met bloggen kunnen mensen hun creativiteit volledig ontplooien door alle middelen te gebruiken die nodig zijn om hun persoonlijke opvattingen effectief kenbaar te maken. Moderne middelen als video, grafische tekens en beelden zijn daar maar een paar van. Door al deze middelen of een combinatie ervan in te zetten kan iemand zijn blog een zeer aantrekkelijk uiterlijk geven.

Zulke aantrekkelijke blogs hebben een grote impact op alle terreinen van de samenleving. Om een snelle evaluatie mogelijk te maken worden hier alleen de grote terreinen, namelijk de sociale, economische en politieke, genoemd. Maar het is duidelijk dat bloggen naast deze brede terreinen elk aspect van het menselijk handelen bestrijkt. Afkomstig van de mens en bestemd om door de mens te worden gebruikt, zijn blogs een stuwende kracht die de explosie van opvattingen tot een gezamenlijke inspanning samenbundelt. Deze inspanning heeft als beweging in de samenleving een enorme kracht.

Bloggen vs social network marketing

Op maatschappelijk terrein zijn blogs misschien niet zo effectief als social network marketing, maar kunnen ze toch een onuitwisbare stempel drukken op individuen en gemeenschappen. Die zijn te beïnvloeden in een mate die te omschrijven is als zeer indringend. Er zijn voorbeelden van hele denkrichtingen die zijn veranderd enkel door in een weblog geuite opvattingen.
Bloggen houdt niet op met het louter op het net zetten van persoonlijke gedachten of opvattingen. In een samenleving waar de interactie binnen het netwerk van aangesloten gebruikers altijd intensief is, gelden zulke persoonlijke blogsites als een stimulans voor de groei van sociale medianetwerken.

Bloggen economisch gezien

Op economisch terrein houden bedrijven zich actief bezig met de vorming van blogrubrieken in het belangrijkste gedeelte van hun bedrijfswebsite. Deze blogs worden voortdurend herzien zodat ze steeds actuele informatie geven over de ontwikkelingen in het bedrijf, evenementen, benoemingen en producten.

Bloggen en politiek

Op politiek terrein is het effect van het bloggen misschien nog wel het meest veelzeggend, want de opkomst en ondergang van veel politieke gezichten is er al aan toegeschreven.

De mogelijkheden

Wat geeft bloggen zo’n enorme macht en maakt het tot de meest succesvolle persoonlijke activiteit op het internet? Dat is ongetwijfeld het feit dat bloggen de opwindende eigenschap heeft dat het zich op beperkte, persoonlijke onderwerpen kan richten maar ook op een breed scala van totaal andere onderwerpen. Deze kenmerken onderscheiden het bloggen van andere communicatiemiddelen op het internet, omdat elke persoon met persoonlijke opvattingen met betrekkelijk gemak een blog met zijn eigen opvattingen kan opzetten en bijhouden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in