Op 14 tot en met 17 februari vond het Mobile World Congress 2011 (MWC 2011) plaats in Barcelona. Dit is een van de grootste beurzen op het gebied van mobiele telefoontechniek. Tijdens dit congres is onder andere de Xperia Play (de Playstation telefoon) door Sony Ericsson bekend gemaakt.

Sony Ericsson hoopt met de Xperia Play terrein terug te winnen op de wereldwijde mobiele telefoonmarkt. Tijdens de ontwikkeling van de Xperia Play speelden zij in op de twee elektronicasegmenten die het snelst groeien. De segmenten zijn ‘Gaming’ en ‘Android-Smartphones’. Om het spelen van games op de Xperia Play te onderscheiden van het spelen op andere toestellen, zitten de controls niet op het scherm. Volgens de ontwikkelaars is dit prettiger, omdat je dan meer scherm overhoudt om op te spelen.

Kenmerken van de Xperia Play

  • De besturing draait op de nieuwste Android-versie 2.3
  • Verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit
  • Een camera van 5,1 megapixels
  • Een multi-touchscreen van ruim 10 centimeter
  • Uitschuifbaar gamepad met de bekende PlayStation-knoppen
  • Twee analoge touchpads en schouderknopjes

Games

De Xperia Play is PlayStation gecertificeerd en wordt geleverd met de Android-applicatie PlayStation Pocket. Daarin staan games die geschikt zijn gemaakt voor de Xperia Play, waaronder oude PS1-games.

De Xperia Play maakt geen gebruik van UMD-discs en heeft daarom geen UMD-ingang. Gebruikers kunnen games downloaden van de Android Market maar ook van de PlayStation Suite, die toegang bieden tot PlayStation-I games. Nadeel is dat games, die al reeds door een gamer in het bezit zijn, opnieuw aangeschaft moeten worden voor de Xperia Play.

De uitgevers van onder andere ‘Need For Speed’, ‘The Sims’ en ‘FIFA’ hebben hard gewerkt aan het gebruiksklaar maken van de games voor de Xperia Play.

Xperia Neo en de Xperia Pro

Naast de lancering van de Xperia Play, heeft Sony Ericsson ook de Xperia Neo en de Xperia Pro officieel bekendgemaakt tijdens het Congres in Barcelona.

De Xperia Neo en de Xperia Pro zijn smartphones die uitgerust zijn met een camera, met een vermogen van acht megapixels. Tevens zijn deze smartphones uitgerust met de 'Bravia Engine Technologie'. Deze technologie wordt ook bij televisies gebruikt. Door de Bravia Engine Technologie is het beeld een stuk scherper, waardoor de beleving van gamen, foto’s en video’s kijken nog intenser is. Het verschil tussen de Xperia Neo en de Xperia Pro is onder andere dat de Xperia Pro dikker is, door een uitschuifbaar toetsenbord.

In maart zullen de Xperia Play en de Xperia Neo in de winkel liggen. De Play zal ongeveer € 520,- kosten en de Xperia Neo zal ongeveer € 345,- kosten. De Xperia Pro laat nog even op zich wachten, waarschijnlijk zal deze in juni in de winkels liggen.

 

 


 

www.tweakers.net
www.gsminfo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in