Het is alweer een tijdje geleden dat de Samsung Galaxy Note 3 uitkwam, namelijk in september 2013. Toch kan de Note 3 nog prima concurreren met de samsung galaxy s5 en de Iphone 6! Er zijn een aantal punten waarop de Samsung Galaxy note 3 uitblinkt. Bijvoorbeeld de accu, het scherm en de camera zijn punten waarop de Samsung Galaxy Note 3 uitblinkt.

De S-pen

De S-pen is een stylus die bij de Samsung Galaxy note wordt geleverd. Deze stylus levert veel extra voordelen op ten opzichte van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 en die Iphone 6, die niet met een stylus worden geleverd. Met deze stylus kan je namelijk notities maken, tekenen, kleinere hoekjes van je scherm bereiken en nog veel meer!
 
Multitasken
 
Met de Samsung Galaxy Note 3 kan je gemakkelijk multitasken. Dit betekent dat je het scherm kan opdelen in twee schermen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om tegelijkertijd te Whatsappen en een video op Youtube te bekijken. De Iphone 6 heeft dit bijvoorbeeld niet.
 
Snelheid
 
De Samsung Galaxy Note 3 is enorm snel. Dit komt onder andere door de 2.3 GHz quod core processor. Ook de 3 GB aan werkgeheugen dat de Note 3 bevat, is vergeleken met andere high-end smartphone veel. Het heeft ruim een jaar geduurd voordat er meer smartphones op de markt kwamen die 3GB aan werkgeheugen hadden. Het werkgeheugen is zeer belangrijk voor het multitasken dat bij de Note 3 centraal staat. Bij de Note 3 is het geen enkel probleem om tien apps tegelijkertijd open te hebben staan.
 
Het scherm
 
Het Super Amoled scherm met een resolutie van 1920 x 1080 ( Full HD) is een waar juweeltje om te zien! Het scherm is 5,7 inch groot en zelfs dan zijn de pixels niet met het blote oog te onderscheiden. Het scherm is gemaakt van zogenaamd gorilla glas, dit is zeer sterk glas en krast veel minder snel dan een normaal scherm. Het scherm heeft ook een goede helderheid, zodat je ook gewoon buiten in de zon alles op je scherm goed kunt zien.
 
Camera
 
De camera van de Note 3 is uitzonderlijk goed. Je kunt foto's maken met een kwaliteit van 13 megapixel. Daarnaast kan je filmen met een QHD/4K kwaliteit! Dit zorgt ervoor dat je gefilmde materiaal zelfs goed te zien is op een groot televisiescherm! Daarnaast zijn er nog diverse andere opties aan de camera van de Note 3. Een aantal voorbeelden zijn: autofocus, flits, slowmotion filmen en versneld filmen.
 
Uiterlijk
 
Of je de smartphone er goed uit vind zien is natuurlijk persoonlijk. Maar je kunt niet zeggen dat Samsung niets gedaan heeft aan het uiterlijk. De achterkant van de Note 3 ziet eruit als of het leer is. Dit ziet er erg mooi uit en geeft ook grip zodat je telefoon niet snel uit je handen glijd. 
 
USB 3.0 aansluiting
 
De Samsung Galaxy Note 3 is voorzien van een USB 3.0 aansluiting. Deze aansluiting zorgt ervoor dat de smartphone snel opgeladen kan worden en dat bestanden snel van de smartphone naar een computer kunnen worden verstuurd. Dit was op de IFA beurs in Berlijn in september 2013 een premier! In 2015 zijn er nog niet heel veel grote smartphone fabrikanten die van de voordelen van USB 3.0 gebruik maken.
 
Accuduur
 
De accuduur is vergeleken met andere smartphones misschien wel het grootste pluspunt van de Note 3! De Note 3 heeft een accu van maar liefst 3200 mAh. Bij normaal gebruik kan je twee dagen doen met een volle accu. Dit is voor een smartphone met een zo'n groot scherm een lange tijd! Ook kan je ongeveer 8 uur lang film kijken op één accu.
 
Een nieuwe Samsung Note 3 kost anno 2015 ongeveer €485,-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in