De meest recente rage voor op je smartphone heet Draw Something! Deze game voor op je smartphone is gebaseerd op het ouderwetse bordspel ‘Pictonary’.

Draw Something wordt wel ‘de nieuwe Wordfeud’ genoemd. Waar de moderne versie van Scrabble echter vaak een wat hoger opgeleid publiek trok, is Draw Something veel laagdrempeliger. Jong en oud, iedereen kan tekenen! Daarnaast is het een spel wat je veel makkelijker even tussendoor kan doen. Je raadt, je tekent, je legt het spel weer weg en gaat verder met waar je mee bezig was. Hoewel de App pas sinds 1 februari op de markt is, zijn er nu al miljoenen spelers, en dat worden er met de dag meer. Je kunt een bekende uitnodigen voor een spel via username of wachtwoord, vrienden vinden via Facebook of Twitter, of random een tegenstander zoeken. Genoeg mogelijkheden dus om je moeder, je vrienden of je collega’s uit te dagen voor een nieuwerwets spelletje ‘Pictionary’! Wat het spel zo ontzettend aantrekkelijk maakt, is het sociale element. Je kunt, ongebonden door locatie of tijd, samen een spelletje doen, waar mee ook nog aan een gezamenlijk doel wordt gewerkt: een zo lang mogelijke reeks goed geraden tekeningen én muntjes voor beide spelers. Dat motiveert natuurlijk om nóg beter te tekenen en nóg beter te raden!

Draw Something spelen

Als speler krijg je de keuze uit drie woorden in verschillende moeilijkheidsgraden, die één, ""twee, of drie muntjes opleveren. Je kiest er één en maakt er een tekening van. Je tegenspeler krijgt vervolgens een ‘filmpje’ te zien van jouw tekenen, waarna hij moet raden wat het is. Om het wat makkelijker te maken, worden er letters weergegeven waarmee het woord gevormd moet worden. Bij de start van het spel krijgt iedere speler een aantal bommen, waarmee je andere woorden kunt krijgen om te tekenen, of een gedeelte van de letters bij het raden kunt ‘wegploffen’. Mocht je het woord echt niet weten, dan kun je het opgeven door te passen. Met het raden van het juiste woord worden muntjes verdiend, waarmee extra kleuren of nieuwe bommetjes gekocht kunnen worden. Zo wordt het spelen steeds leuker!

Draw Something downloaden voor Android en iPhone

De App is te downloaden voor iPhone iOS en Android toestellen, onder meer voor de iPhone 4S en de Samsung Galaxy S2, maar ook voor bijvoorbeeld de iPad 3 en de Samsung Galaxy Tab. Voor nu is er alleen nog een Engelse versie op de markt, maar er gaan geruchten dat er lokale versies in ontwikkeling zijn, waaronder dus een Nederlandstalige Draw Something App. Ook is er sprake van dat er een ingebouwde chatfunctie aankomt, waardoor het spelen nog leuker wordt. Er is een gratis versie beschikbaar in de verschillende Appstores, en voor de zeer enthousiaste spelers is er een betaalde versie te downloaden waarin een grotere keuze uit woorden beschikbaar is en je natuurlijk geen last hebt van reclame tussendoor.

En dan nog dit: Hoewel de officiële naam van de game “Draw Something’ is, wordt het spel vaak Drawsome genoemd. Dit is een samenvoeging van de woorden Awesome (geweldig) en Draw Something, en –naast dat het lekker in de mond ligt- betekent het zoveel als ‘Geweldige tekening’!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in