Bent u op zoek naar een geschikte 3d printer? Er zijn vele fabrikanten van 3d printers, met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Daardoor is het lastig kiezen. Daarom heb ik een overzicht gemaakt van de voordelen van 3d printers. De resulaten vindt u hieronder. Er is geen voorkeur voor een bepaalde fabrikant, er worden wel enkele bekende aanbieders genoemd. Hopelijk kan u met mijn overzicht zelf een voor uw situatie geschikte 3d pinter kopen.

3D printer merken en modellen

  • HP heeft de color 3D Designjet  printer
  • Z Corporation heeft enkele typen 3d printers op de markt gebracht zoals de ZBuilder Ultra en de ZPrinter 650 full color.
  • Konica Minolta heeft het Projet 3D production system

Er zijn ook zelfbouw pakketten te koop, zoals de Nederlandse 3d pr nter Ultimaker.

3D printer prijs

Met een 3D printer binnen uw onderneming kunt u snel en makkelijk tegen een schappelijke prijs prototypes en modellen uitprinten. De prijs van een printer is zeer afhankelijk van de grootte van de gewenste modellen, alsmede of u de printer zelf bouwt danwel een gereed zijnde printer bestelt. Een groot formaat model vereist uiteraard een grote printer, echter produceert u op geregelde basis kleine modellen dan kunt u een prijs bewuste kleine 3D printer aanschaffen. 3D printers zijn te verkrijgen in verschillende typen van verschillende aanbieders. Omdat ook 3D printer aanbieders met elkaar in concurrentie zijn, zit aan een 3D printer tegenwoordig een zeer schappelijk prijs kaartje. Ook u kunt dan profiteren van de gunstige prijs van een 3D printer. 

3D printer bekostigt zichzelf

Om een 3D printer aan te schaffen, betekent dat u een kleine investering voor dit product moet doen. Het is echter zo dat de prijs van een 3D printer momenteel al zeer gunstig ligt. Omdat u modellen in drie dimensies uit print kunt u die modellen eveneens verkopen. Met een paar modellen per maand heeft u de kostprijs van de 3D printer er dan ook snel uit. Daarom kan een 3D printer ook zeer geschikt zijn voor ontwerpbureaus maar ook voor architecten en kunstenaars. Door de reproductie capaciteit van de 3D printers kan makkelijk en efficient 3D modellen worden gemaakt. Zodoende kunt ook u prijs bewust een 3D printer in huis halen. 

Besparing wegens geen voorraad

Omdat u op bestelling modellen en prototypes kunt leveren door vraag en aanbod daarbij exact op elkaar aan te laten sluiten, hoeft u geen voorraad beheer te doen. U print namelijk het model met de 3D printer dan uit, wanneer u de vraag daartoe heeft gekregen. Zodoende bespaart u op kosten voor voorraad beheer, maar ook bespaart u ruimte. Zodoende kunt u op vele gebieden besparen op onkosten, waarnaast u wel optimaal gebruik kunt maken van de kracht van een 3D printer. Ook u kunt snel de beschikking hebben over uw eigen 3D printer door met ons contact op te nemen. 

Snelle dienstverlening via 3D printer

Klantvriendelijkheid en snelle ontwerp of prototype levering is tegenwoordig essentieel binnen de zakelijke dienstverlening. Uw klant heeft mogelijk speciale wensen omtrent een model en dus kunt u middels het 3D ontwerp programma de klant van dienst zijn. Door het uitgewerkte digitale model dan direct uit te plotten met een 3D printer kunt u snel uw klant resultaat laten zien. Omdat u snel een concreet model kunt laten zien is de klant zeer tevreden over de geleverde dienst. Daardoor nemen de 3D zaken voor u toe, en mond op mond reclame doet de rest. 

Opzetten 3D print service

Om op grotere schaal te profiteren van de 3D printer mogelijkheden kunt u eveneens een 3D print service aanbieden. Via uw webshop kunnen klanten het digitale bestand toezenden waarna u op bestelling het 3D model uit print. Binnen een paar dagen heeft uw klant het model dan ook in huis. Op die manier kunt u op een prijs bewuste manier op grote schaal uw 3D print 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in